Slavni pjevač
36

Sam Smith šokirao javnost svojim outfitom: Ovo je tako strašno i pedofilski

D. J.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Britanski pjevač Sam Smith ne prestaje šokirati javnost svojim ponašanjem, ali i odijevanjem.
Na svom TikTok profilu objavio je video u kojem se ispred kamere šeta u kratkim hlačicama, prugastoj majici sa likom dječaka koji grize jabuku i zelenim štiklama koje na sebi imaju jednog od Teletabisa.

"Ova majica je tako pedofilska", "Ovaj čovjek je jeziv", "Tako je pedofilski", "Lik postaje parodija", "Strašno", "Volim njegovu muziku, ali on je potpuno izgubljen", nizali su se negativni komentari ispod videa kojeg je pjevač potom obrisao sa svog profila.

Podsjećamo, kritičari mjesecima optužuju ovog nagrađivanog pjevača za "sotonske" i "seksualizirane" nastupe u koje uključuje korištenje religioznih slika - a inspiraciju pronalazi u zvijezdama poput Madonne, Nicki Minaj i Lady Gage, koje su također izazvale kontroverze zahvaljujući uključivanju religije u svoju umjetnost.

Sam je dugo vremena skrivao svoju seksualnost, no u maju 2014. je priznao da je homoseksualac. Inače je poznat po nošenju ženstvene odjeće i šminkanju, a 2019. je priznao i kako je nebinarna osoba te da se osjeća kao muško i žensko, ovisno o trenutku.