Moda i ljepota
4

Sajam kozmetike, ljepote i lične njege u Istanbulu od 14. do 16. juna

Klix.ba
U Istanbulu će od 14. do 16. juna 2012. godine biti održan osmi BeautyEurasia - Međunarodni izložbeni sajam kozmetike, ljepote i lične njege. Sajam će se održati u Tuyap Izložbenom centru gdje će se tokom tri dana predstaviti 400 izlagača iz 45 zemalja. Očekuje se da će ove godine Sajam ugostiti oko 20.000 posjetitelja iz 93 zemlje.

Radi se o vodećem izložbenom sajmu ljepote i kozmetike u Euroazijskoj regiji koji će ponovo biti mjesto okupljanja najpoznatijih kozemetičkih stručnjaka, ali i mjesto predstavljanja najnovijih trendova i dostignuća savremene kozmetike, ljepote i lične njege.

Organizatori 8. BeautyEurasia - Međunarodnog izložbenog sajma kozmetike, ljepote i lične njege pozivaju da uzmete učešće u ovom izvanredom događaju, u gradu koji spaja dva kontinenta, na mjestu gdje se Istok susreće sa Zapadom, a njegova jedinstvena lokacija ga čini raskrsnicom kultura. Ukrašen nekim od najljepših arhitektonskih i umjetničkih djela na svijetu, Istanbul ostaje pravo društveno, umjetničko i komercijalno središte regije.

Jedan od događaja koji privlači pažnju je i 8. BeautyEurasia - Međunarodni izložbeni sajam kozmetike, ljepote i lične njege. Na jednom mjestu, ponovo će se okupiti stručnjaci iz cijelog svijeta i predstaviti svoje proizvode i najnovije trendove kozmetičke industrije.

Posjetiteljima će biti predstavljeni proizvodi za ličnu njegu, parfemi i dezodoranse i najnoviji trendovi za održavanje i njegu kose, kao i proizvodi i oprema za njegu noktiju. Sajam će predstaviti brojne profesionalne salone ljepote, Spa & Wellness centre, kozmetičke proizvode i opremu, kozmetiku bazirani na prirodnim sastojcima, kozmetički pribor, sirovine za proizvodnju kozmetike, trendove ambalažiranja i pakiranja, ali i predstaviti poznate svjetske kozmetičke brendove.

Tokom održavanja 7. Međunarodnog izložbenog sajma kozmetike prošle godine izlagači su bili izuzetno zadovoljni predstavljanjem svojih proizvoda uvoznicima i distributerima, ali i potencijalnim kupcima s ciljem izlaska na nova tržišta. Na prostoru od 15.000 metara kvadratnih prošle godine se predstavilo 336 izlagača iz 46 zemlje svijeta, od čega je bilo 54 posto međunarodnih i 46 posto izlagača iz Turske.

Ovogodišnji, 8. Međunarodni izložbeni sajam kozmetike, ljepote i lične njege će biti veći, sa posebnim naglaskom na proizvodni asortiman za različite kanale distribucije za masovno tržište, frizerske salone, wellnes centre, pakiranje i ambalažiranje proizvoda, privatne marke i ugovorne proizvođače.

"Program za potencijalne kupce" koji se svake godine održava u okviru Sajma i ove godine nastoji okupiti što više kupaca iz svijeta i omogućiti učesnicima, izlagačima i potencijalnim ulagačima da kroz kontakte i razmjenu iskustava izgrade poslovna partnerstva i put ka budućoj saradnji.

Euroazijsku regiju čine Turska, zemlje Balkana, Kavkaza i srednje Azije, Bliskog Istoka i Sjeverne Afrike, što je predstavlja tržište od 500 miliona ljudi. Turska predstavlja poslovno središte cijele Euroazijske regije. U 2008. godini uvoz kozmetike i proizvoda za ličnu higijenu u Turskoj bio je vrijedan oko milijardu, dok je u istom periodu u Euroazijskoj regiji uvezeno ovih proizvoda u vrijednosti od oko pet milijardi dolara.

Izlagači iz cijelog svijeta pozvani su da se prijave na ovaj jedinstveni događaj. Predstavnici kozmetičke industrije iz BiH mogu se prijaviti kao izlagači na Sajmu, a više informacija o prijavi mogu dobiti na zvaničnoj web stranici Sajma www.beautyeurasia.com.