Uspješne karijere
15

Ruska košarkašica s najdužim nogama na svijetu parket zamijenila modnom pistom

D. B.
Sada već bivša ruska košarkašica Ekaterina Lisina ponosna je vlasnica Guinnessovog rekorda za najduže ženske noge, koje su joj omogućile karijeru modela.

Tridesetjednogodišnja Ekaterina je visoka 206 cm i najviši je model na svijetu. Počela je igrati košarku u rodnom gradu Penzi. Njena visina joj je bila prednost u odnosu an protivnice.

"Bog mi je dao visinu, tako da mogu dohvatiti zvijezde. Kad sam imala 16 godina, bila sam visoka 194 cm, a košarku sam igrala od 15. godine", izjavila je Lisina.

Sportski agenti su je zapazili, a kao 19-godišnjakinja je potpisala za moskovski CSKA. Godine 2006. je osvojila prvu medalju s reprezentacijom Rusije, srebro na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj. Dvije godine kasnije je osvojila bronzu na Ljetnim olimpijskim igrama u Pekingu u Kini.

Nakon što je završila uspješnu karijeru profesionalne košarkašice, Lisina je košarkaški dres zamijenila štiklama te uskoro postala jedan od najtraženijih modela u modnoj industriji.

"Shvatila sam da sam atraktivna tek s 24 godine. Uvijek sam imala tijelo sportistkinje i bila viša od svih vršnjakinja, ali sam kasnije shvatila da je visina privlačna", dodala je Ruskinja.

Osim na modnim pistama, brineta se pojavljivala na naslovnicama modnih magazina te je postala veoma popularna.