Moda i ljepota
13

Roberto Cavalli Paradiso: Cvjetno-drveni miris Mediterana u Sarajevu

Klix.ba
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Novi parfem za žene Roberto Cavalli Paradiso predstavljen je prošle sedmice u sarajevskom restoranu Avlija.

Roberto Cavalli predstavlja novi miris Paradiso koji se na tržištu pojavio u februaru 2015. godine. Novi miris je rafiniran, senzualan i vrlo ženstven, ali također, opušten i bezbrižan parfem. Roberto Cavalli Paradiso je ključ za neki drugi svijet, raj na zemlji pun uzbudljive senzacije i užitaka. Parfem koji govori o izletu na Sredozemnom moru, o prekrasnim vilama i tajnim vrtovima. On govori o poljupcima mora i sunčevim zrakama, mirisu jasmina, očaravajućem letu papagaja i plavetnilu neba.

Dizajniran je da istakne prirodni šarm žena i da pomogne ženama da se osjećaju atraktivno. Za ekskluzivnu prezentaciju novog mirisa modne kuće, Cavalli je izabrao pravi raj, Sorrento, u prelijepoj Vili Tritone.

Paradiso je najavljen kao cvjetno-drveni miris Mediterana i kao rajski buket koji se otvara citrusnim notama bergamota i mandarine i povezuje se sa cvjetnim srcem jasmina. Kompozicija završava toplim drvenim akordima čempresa, bora i ružičastog lovora. Parfem je kreirala Louise Turner.

Dizajn bočice, koji potpisuje Eva Maria Duringer, inspirisan je mnogim slojevima dijamanta, kao i slojevima ličnosti jedne žene. Manekenka Edita Vilkeviciute izabrana je za lice parfema, a na reklamnoj kampanji predstavlja modernu Evu u rajskom vrtu. Fotograf kampanje je Mario Sorrenti.

Miris je dostupan kao 30, 50 i 75 ml Eau de Parfum.