Moda i ljepota
1

Rivage u SCC-u: Prirodna kozmetika na bazi aktivnih minerala Mrtvog mora

(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Sarajevo City Centar je bogatiji za još jedan sadržaj koji je nakon par mjeseci priprema konačno predstavljen posjetiocima. U pitanju je Rivage brend prirodne kozmetike na bazi aktivnih minerala Mrtvog mora, novitet koji će zasigurno privući pažnju svih ljubitelja dobrog shopping-a.

Iz Rivage ističu da je koža naše ogledalo i zaštitna barijera koja zaslužuje prirodnu njegu i obnovu. Zbog toga su Rivage proizvodi čist spoj nafinijih aktivnih sastojaka iz prirode sa moćnim mineralima Mrtvog mora. Minerali i bilje koji obogaćuju Rivage recepture su stari koliko i vrijeme, naša laboratorija ih tek filtrira i oplemenjuje kako bismo vam priredili izvanredno prirodno iskustvo tretmana ljepote u vlastitom domu. Svaki proizvod iz Rivage linije je pažljivo dizajniran da djeluje u harmoniji sa prirodnim kvalitetima kože, da očisti, obnovi i nahrani kožu potpuno prirodno.

Mrtvo more je istinsko čudo prirode i jedna od rijetkih prirodnih banja koja se slavi još od 3000. godine pne. Osim što je jedno od najslanijih mora na svijetu nalazi se i na najnižoj tački, na 410m ispod nivoa mora. Naziva se Mrtvim morem jer zbog visoke koncentracije soli, morski život u njemu nije moguć. U ovako unikatnom okruženju nalazimo so i blato bogato mineralima, morsku vodu izuzetno visokog saliniteta, smanjenu solarnu radijaciju i povećanu koncentraciju kiseonika. Zbog toga Mrtvo more već stoljećima privlači posjetioce u potrazi za relaksacijom i opštim blagostanjem tijela i duha. Tako je i Kleopatra bila očarana obnavljajućom snagom ove izvanredne prirodne banje, a putnici sa svih strana svijeta su stoljećima obilazili njegove obale u potrazi za dobrobitima 21 minerala koji se mogu naći u vodi i blatu Mrtvog mora. Mrtvo more i danas privlači ljude iz cijelog svijeta u potrazi za prirodnim obnavljanjem i podmlađivanjem.

Rivage prodajno mjesto u SCC-u je prvo u Bosni i Hercegovini i nalazi se na prvom spratu pored Zara prodavnice. Povodom otvorenja, Rivage poklanja 30% popusta na ukupan asortiman tokom prvih 7 dana od otvorenja (13. – 20. maj)