Netipičan odabir
39

Riskantna kreacija zbog koje je Mariah Carey bila u centru pažnje: Na dodjeli se pojavila u korzetu

N. O.
Foto: EPA-EFE
(Foto: EPA-EFE)
Mariah Carey prisustvovala je dodjeli nagrada koja prethodi Grammyjma, a bila je u centru pažnje zbog oufita koji je birala za ovu priliku.

Umjesto tipične haljine, Mariah je odlučila da izađe na crveni tepih noseći kombinaciju koja djeluje poput donjeg veša. Za ovu priliku, zvijezda je uparila korzet bronzane boje sa odgovarajućim dijelom prozirne tkanine od tila koji je nosila kao suknju.

Pokazavši noge, donji dio Mariahine odjeće bio je proziran od struka naniže i otkrivao je cipele na visoku petu ispod. Dodatno je dodala još sjaja, upotpunivši izgled dijamantskom ogrlicom, narukvicom te naušnicama.

Na događaju, Carey je nagrađena Global Impact nagradom, a kako se navodi u saopštenju ona "priznaje afroameričke muzičke kreatore čija je posvećenost umjetničkoj formi uvelike utjecala na industriju i čije naslijeđe inspiriše bezbrojne pojedince širom svijeta, slaveći one koji, kroz vodstvo i strast, osnažuju druge da prigrle svoje autentično ja i doprinosi pozitivnim promjenama".

Dok je primala nagradu na sceni, Mariah je održala govor te je upitala: "Je li ovo pravi Grammy? Nisam ga vidjela tako dugo"

"Čudno je. Ne znam", nastavila je Carey, "Shvatit ćemo o čemu se radi kasnije".