San svakog muškarca
94

Rijetke sretnice: Ovo su visoke holivudske krasotice

Klix.ba
Iako su visoke žene u manjini, ipak postoji broj onih čija visina parira manekenkama i košarkašicama. Visoke žene izgledaju gracioznije i definitivno privlače pažnju. Istraživanja su pokazala da oba pola, visoke žene smatraju inteligentnijima, samouvjerenijima, neovisnijima i ambicioznijima.

Ovo su neke od holivudskih zvijezda koje mame muške uzdahe, ali nažalost mnogih, njihova srca osvajaju samo visoki muškarci.

Rihanna
Rihanna

1. Rihanna (29) 173 cm

Princeza sa Barbadosa, sinonim je ideala ženske ljepote 21. vijeka.

Jessica Alba
Jessica Alba

2. Jessica Alba (36) 170 cm

Američka glumica meksičkih korijena dugi niz godina je važila za najljepšu glumicu svijeta. No, iako je na pragu četrdesetih, Jessica izgleda fenomenalno.

Kendall Jenner
Kendall Jenner

3. Kendall Jenner (22) 179 cm

Uprkos mnogobrojnim skandalima u porodici Kardashian, Kendall je ostvatila samostalnu svjetsku karijeru. Surađivala je sa prestižnom modnom kućom Victoria's Secret.

Khloe Kardashian
Khloe Kardashian

4. Khloe Kardashian (33) 177 cm

Američko-armenska reality zvijezda i modna dizajnerica Khloe, izvajanom figurom polako zauzima prvo mjesto najpoželjnije u porodici Kardashian.

Liv Tyler
Liv Tyler

5. Liv Tyler (40) 178 cm

Njujorška diva, njemačkih i talijanskih korijena, kćerka je pjevača rock benda Aerosmith, Stevena Tylera. Liv je svjetsku slavu postigla ulogama u filmovima "Armageddon“ i trilogiji "Gospodar prstenova“.

Ciara
Ciara

6. Ciara (32) 174 cm

Ciaru je proslavio debitantski singl "Goodies" sa istoimenog albuma koji je objavljen 2004. godine te je dosegao sam vrh Billboardove top ljestvice. Tamnoputa ljepotica spada među najseksipilnije žene svijeta.

Maria Sharapova
Maria Sharapova

7. Maria Sharapova (30) 188 cm

Plavokosa teniserka, jedna je od najuspješnijih sportašica bjeloruskih korijena. Pored uspješne karijere, za Mariju se često veže i uloga neodoljivog lica iz svijeta slavnih.

Angelina Jolie
Angelina Jolie

8. Angelina Jolie (42) 170 cm

Diva, glumica i neprevaziđeni seks simbol filmske industrije. Slovački,njemački i francuski geni učinili su je kraljicom ljepote.

Ivanka Trump
Ivanka Trump

9. Ivanka Trump (36) 180 cm

Američko-češka poslovna žena i kćerka trenutnog predsjednika Amerike, Donalda Trumpa. Iako se Ivanka trudi izgraditi vlastitu političku karijeru, njeno ime se uglavnom veže za ljepotu.

Nicole Kidman
Nicole Kidman

10. Nicole Kidman (50) 180 cm

Američka filmska zvijezda irskih i engleskih korijena važila je ženu s najseksi nogama Holivuda. Nicole i u zrelim godinama mogu pozavidjeti mnoge mlađe kolegice.

Julia Roberts
Julia Roberts

11. Julia Roberts (50) 175 cm

Američka filmska glumica i producentica. Osvojila je tri Zlatna globusa (od osam nominacija), a tokom karijere još je bila četiri puta nominovana za Oscara, kojeg je dobila zahvaljujući glavnoj ulozi u drami "Erin Brockovich“. Ženstvena Julia ne podliježe godinama, naprotiv ona izgleda sve bolje.

Sandra Bullock
Sandra Bullock

12. Sandra Bullock (53) 171 cm

Dobitnica je Oscara za najbolju glumicu i Zlatnog globusa za najbolju glumicu u drami za ulogu u filmu "Priča o prvaku“. Jedna je od najimućnijih holivudskih glumica, čije se bogatstvo procjenjuje na 85 miliona dolara. Sandra je definitivno žena koja će vječno izgledati mladoliko, a u svemu tome doprinose njemački,engleski, francuski i albanski geni.

Christina Hendricks
Christina Hendricks

13. Christina Hendricks (42) 171 cm

Bujna riđokosa američko-engleska glumica najpoznatija po ulozi Joan Holloway u TV seriji “Ljudi sa Manhattana“.

Olga Kurylenko
Olga Kurylenko

14. Olga Kurylenko (38) 176 cm

Bondova djevojka koja se iz Ukrajine preselila u Francusku sa 16 godina kako bi ostvarila svoje snove o modnoj i glumačkoj karijeri.

Sofía Vergara
Sofía Vergara

15. Sofía Vergara (45) 170 cm

Vatrena Kolumbijka koja je glumačku karijeru započela u meksičkim sapunicama. Svjetsku slavu je stekla kada je dobila ulogu u američkoj seriji "Moderna porodica“. Također, nalazi se na Maximovoj listi 100 najljepših žena svijeta, ali i u top listi najutjecajnijih Latina.

Katy Perry
Katy Perry

16. Katy Perry (33) 173 cm

Šarmantna, neodoljiva i seksipilna pjevačica engleskih, njemačkih i portugalskih korijena. Perry je postala svjetski poznata 2008. godine sa singlom "I kissed a girl".