Sigurno djeluju
34

Riješite se celulita primjenjujući ove navike

N. C.
(Foto: Shutterstock)
(Foto: Shutterstock)
Celulit se češće javlja kod žena, a čest je na određenim dijelovima tijela, poput ruku, bedara i stražnjice.

Dermatolozi kažu da celulit nije nešto što lako nestaje. Neki se odluče podvrgnuti tretmanima poput Biolite radiofrekvencije ili čak botoksa, ali postoje neki lijekovi koji mogu smanjiti njegovu pojavu.

Dermatologinja Papri Sarkar rekla je da masnoću u ljudskom tijelu drže na mjestu "vlaknaste trake" te da celulit nastaje kada se te trake razbiju, stvarajući udubinu na koži. Ne postoji siguran način da se u potpunosti riješite celulita, ali postoje načini da ga smanjite.

Hranite se zdravo

Jedan od najuspješnijih načina da se riješite celulita je smanjenje masnog tkiva u tijelu. To se može postići zdravom prehranom i redovitom tjelovježbom. S manje masti i više mišića, manja je vjerojatnost da ćete imati celulit.

Koristite retinol

Dokazano je da retinoidi zaglađuju kožu i povećavaju kolagen. Sakar je rekla da kreme mogu pomoći, ali potrebno je barem nekoliko mjeseci da počnu djelovati.

Koristite hidratantne proizvode s kofeinom

Kofein je koristan sastojak u vašim losionima. Proizvodi s kofeinom mogu pomoći u zatezanju kože, privremeno poboljšavajući izgled celulita. Kofein također može povećati protok krvi i dehidrirati stanice te pomoći kod neravnina na koži.

Samotamnjenje

Sakar je rekla da je jedan od razloga zašto primjećujemo celulit reflektiranje svjetlosti na tom području. Dakle, ako je područje tamnije, manja je vjerojatnost da ćete ga vidjeti.

Korištenje sredstva za samotamnjenje može pomoći da te rupice od celulita budu manje primjetne, a uz to ćete imati osunčanu kožu.