Šest koraka
3

Riješite se bora uz pomoć masaže glave

S.H.P.
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Čak i ako se pravilno brinete o svojoj koži i redovno posjećujete kozmetičara, možda ove mjere nisu dovoljne u vašoj borbi protiv bora. Naime, stanje mišića i tetiva vrata i glave igra ogromnu ulogu, utječe na boju kože i određuje imate li otekline, podočnjake i bore.

Epikranijalna aponeuroza je tvrd sloj gustog vlaknastog tkiva koji prekriva gornji dio lobanje u ljudskom tijelu. Koža lica i glave godinama gubi elastičnost i postaje više vezana za lobanju. Usporava se mikrocirkulacija krvi i stvara učinak uskog šešira koji vrši pritisak na glavu i spušta lice. Ovdje dolazi od povećanja kapaka i dubokih bora, piše Bright Side.

Zdravo stanje vlasišta je kada je ono pokretno. To se može postići masažom ovog područja pa što je vlasište pokretnije, vaše će lice izgledati mlađe. Masažom glave postići ćete bolji rast kose, poboljšanu cirkulaciju, normalizaciju rada srca, smanjenje intenziteta glavobolje, manje oticanje lica, prirodno podizanje lica, a bore će vam postati manje vidljive.

Bočni zahvat

Pokupite i držite kosu s obje strane glave, centimetar iznad ušiju, lagano je povlačite prema vrhu. Zadržite ovaj položaj. Nagnite glavu malo naprijed da biste povećali napetost kože i vršite kružne pokrete rukama u smjeru suprotnom od kazaljke na satu. Masirajte 30-40 sekundi.

Držite se iza ušiju

Uhvatite kosu s obje strane iza ušiju i povucite je prema vrhu. Držite ovaj položaj, a zatim laganim kružnim pokretima vršite masažu u smjeru kazaljke na satu i obrnuto. Masirajte 30-40 sekundi.

Držite čelo i stražnji dio glave

Uhvatite kosu na stražnjoj strani glave i na čelu, lagano povucite kosu prema vrhu, zadržite ovaj položaj, a zatim kružnim pokretima masirajte u smjeru kazaljke na satu i obrnuto. Masirajte 30-40 sekundi.

Od čela do vrha

Postavite prste obje ruke na čelo, na liniji kose i masirajte prema vrhu laganim pritiskom i kružnim pokretima. Obratite više pažnje na područja u kojima osjećate bol. Masirajte 30-40 sekundi.

Masaža unatrag

Postavite prste obje ruke na stražnju stranu glave i masirajte prema vratu laganim pritiskom i kružnim pokretima. Obratite dodatnu pažnju na područja na kojima osjećate bol. Masirajte 30-40 sekundi.

Limfna drenaža

Ruke savijte u šake i stavite ih na kosti na bočnim stranama stražnjeg dijela glave. Masirajte područje kružnim pokretima. Ova masaža može se raditi tokom dana, ali najbolje vrijeme za nju je odmah nakon što se probudite - u sjedećem ili stojećem položaju. Masirajte 30-40 sekundi.