Ljepota boli
53

Rigorozna dijeta koju koriste modeli Victoria's Secreta prije spektakularnog showa

Klix.ba
Modeli Victoria's Secreta uvijek oduševljavaju svojim izgledom i vitkim strukom kada predstavljaju nove kolekcije na spektakularnim performansima o kojima pišu svi svjetski mediji. Popularne YouTuberke Candace Lowry i Michelle Khare odlučile su probati njihovu devetodnevnu dijetu kako bi uvidjele da li zaista "ljepota boli".

Lowry i Kahre dokumentovale su videom Victoria's Secret izazov i prikazale šta jedu popularni Anđeli prije showa. Dijeta je poprilično rigorozna jer zadnje dane uključuje samo unošenje tekućine, a poznati dijetetičari kazali su kako nikome ne bi preporučio ovu dijetu.

Najgori dio dijete otkrila je Adriana Lima još 2011. godine. Ona devet dana pije samo proteinske šejkove napravljene od jaja u prahu i tri litra vode, a 12 sati prije showa ne konzumira ništa i ne pije vodu.

"Nikakvu tečnost, tako da isušite i možete izgubiti 3,6 kilograma od te dijete", kazala je Lima tada.

Prvi dan se jedu bjelanca, narandže i jogurt, a ostalih dana prije tečnih obroka od brokula, salate, bilja, i pilećih prsa, te ribe i žitarica. Pije se mnogo tečnosti i vježba dva puta dnevno.

Kahre je bila nekoliko dana na dijeti. Drugi dan je već bila umorna od treninga, a treći dan je bila poprilično lošeg raspoloženja jer je bila gladna.

"Dijeta je užasna i ne bih je preporučila ni mojim najgorim neprijateljima", kazala je. Obje su istakle kako su prvi dani dijete zdravi, ali da su dani bazirani na tečnosti borba za preživljavanje.

"To nije zdrav način da smršate i čudno jer nijedna osoba ne bi trebala prolaziti kroz ovo, a ovi modeli predstavljaju ljudima šta trebaju kupiti", kazale su obje.

Nakon dijete su imale problema sa snom i raspoloženjem.