Moda i ljepota
0

Recite celulitu zauvijek zbogom!

Sarajevo-x.com
Kada je celulit u pitanju, ne očekujte čuda. No ako u svoj život ukomponujete savršenu kombinaciju zdrave ishrane i napornu tjelovježbu, možete očekivati dobre rezultate. Masaže su također jedno od uspješnih oružja u borbi protiv celulita. Vrijeme je da se zauvijek oprostite od masnih naslaga.

Ključ za uspješnu prevenciju i borbu protiv celulita zasigurno leži u dobitnoj kombinaciji tjelovježbe, zdrave dijete i dobre cirkulacije.

Dijeta

Dijeta podrazumijeva konzumiranje dosta svježeg voća i povrća. Ukoliko zaista želite celulitu zauvijek kazati zbogom, onda se oprostite i od kafe, gaziranih sokova, cigareta i alkohola. Jedite laganu hranu koje će vaše tijelo lako svariti. Izbjegavajte masno i nemojte svaki dan jesti hranu bogatu ugljikohidratima. Najvažnije od svega, zapamtite da će vam voda najbolje ublažiti žeđ.

Masaža

Masažom pospješujete cirkulaciju krvi u vašem tijelu i pomažete mišićima da se regenieriraju. Masaža odlično djeluje u prevenciji od celulita jer se fokusira na područja koja vježbom ne možemo prikladno istrenirati. Pored toga, masaža je najbolji izbor kada želite učiniti nešto dobro za sebe.

Vježba

Redovna tjelovježba pored toga što će eliminisati masne naslage ispod vaše kože, odlično će utjecati na vaše zdravstveno i psihičko stanje, No, nemojte odmah pretjerivati da ne biste ubrzo kolabirali i izgubili volju za daljim treningom. Započnite laganim šetnjama, a nekoliko trbušnjaka svaku noć bit će odličan prvi korak na putu ka besprijekornom tijelu.