{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Realizacija projekta "Zeleno svjetlo"

F
6.7.2006. u 15:28
0
0
Realizacija projekta "Zeleno svjetlo"
0
Realizacija projekta "Zeleno svjetlo"
Asocijacija za seksualno i reproduktivno zdravlje XY će, u suradnji s Uredom državnog koordinatora za borbu protiv trgovine ljudima i ilegalne migracije, Međunarodnom organizacijom za migracije (IOM), te nevladinim organizacijama Lara iz Bijeljine i Medica iz Zenice, u naredne tri godine na području cijele BiH provoditi projekt "Zeleno svjetlo".
Ovaj projekat je namijenjen unapređenju seksualnog i reproduktivnog zdravlja i prava mladih ljudi ranjivih na trgovinu ljudima i osoba koje su trenutno, odnosno koje su su bile predmet trgovine.
Na današnjoj pres-konferenciji upriličenoj tim povodom u Sarajevu istaknuto je da će projekt biti implementiran u Sarajevu, Bijeljini i Banjoj Luci, a naknadno će biti uključene općine Bratunac i Srebrenica.

Asocijacija će, u periodu predviđenom za realizaciju projekta, istraživati vezu između trgovine ljudima i posljedica koje ta trgovina ostavlja na seksualno i reproduktivno zdravlje žrtava, a radi se o prvom istraživanju takve vrste u BiH.

U okviru projekta bit će organizirani i treninzi za osoblje skloništa, policiju i novinare o seksualnom i reproduktivnom zdravlju i pravima žrtava trgovine, kao i adekvatno istraživanje koje će biti rađeno u suradnji s Fakultetom kriminalističkih nauka.

Projektom "Zeleno svjetlo" obuhvaćena je i edukacija u osnovnim i srednjim školama o seksualnom i reproduktivnom zdravlju. Radi se o edukaciji koju i u okviru redovnih aktivnosti, više od tri godine, provodi Asocijacija XY. Uz pomoć NVO "Lara" i "Medica" pokušat će se pomoći osobama koje su bile predmet trgovine, a ostavljanjem adekvatnog propagandnog materijala na javnim mjestima i osobama za koje se pretpostavlja da su trenutno predmet trgovine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: