{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pustinjski pijesak oduševio Miss BiH Fikretu Husić

13.8.2012. u 11:53
178
88
Pustinjski pijesak oduševio Miss BiH Fikretu Husić
178
U okviru priprema za izbor Miss svijeta naša predstavnica Fikreta Husić uživala je u posjeti Šangaju i okolnim selima i gradovima, a posebno ju je oduševila pustinja, gdje je sa Miss Srbije cijeli dan trčala po pijesku, puštala zmajeve i fotografisala se.
"Pustinja mi je baš ostala u lijepom sjećanju jer sam se osjećala kao dijete. U Šangaju smo proveli tri nezaboravna dana, plovili smo rijekom na brodu na kojem nam je bila i organizovana večera dobrodošlice", priča Fikreta koja je s predstavnicama drugih zemalja deset dana obilazila zanimljive lokacije u Kini.

Kako se bliže pripreme za finalni nastup na svjetskom izboru tempo je prilično brz. Fikreta otkriva da rano ustaje i da nakon doručka odmah počinju probe. Nakon pauze za ručak ponovo traju probe sve do 22 sata.

U narednim danima djevojke će imati fiting za reviju za top-modele kada će biti izabrano 15 djevojaka koje idu u finale. Te pripreme će trajati dva dana.

"Posjetili smo i stari dio grada. Sjećam se jednog upečatljivog trenutka iz Šangaja - odmah poslije onih luksuznih zgrada vidjeli smo stari dio grada gdje se ljudi kupaju u svojim dvorištima i žive u jako oskudnim uslovima", izjavila je Husić.

Oduševljena je i predstavama na koje su djevojke išle, posjetama selima, gdje su im pokazani stari običaju i kultura i služeni tradicionalni obroci.

"Obišle smo i mauzolej Džingis Kana, gdje smo prisustvovale starom mongolskom vjenčanju. Kod njih je to sasvim drugačije, više je u duhu porodice. Imaju tako puno običaja. Prilikom dolaska mladoženje po mladu imale smo i priliku ući na 10-ak minuta u prostoriju gdje se ceremonija održava", kazala je Fikreta.

Naša misica najviše vremena provodi sa predstavnicama Srbije, Crne Gore, Čilea, Argentine, Kostarike i Kine, s kojima je u istoj grupi.

"Kinezi se okupe gdje god dođemo, slikaju se s nama i pričaju, mada slabo znaju engleski. Ali dragi su ljudi. Divno je biti u Kini i vidjeti sve ovo što sam ja vidjela. Osjećaj je prelijep", nije krila oduševljenje Fikreta.

Podsjetimo, od ove godine na izboru svaka predstavnica je otvorila svoj Facebook Fan Page u sklopu web-stranice Miss svijeta. Ona država koja bude imala najviše "lajkova" direktno će se plasirati u prvih 10 na finalnom izboru. Fikretina stranica je nalazi na ovom linku.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: