Koristan za kožu
0

Puder s kojim možete i prespavati

Sarajevo-x.com
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Kozmetika na bazi minerala koja nudi savršeno prekrivanje nedostataka i koja je zaista dobra za našu kožu konačno je prestala biti san svih dama svijeta.

Novi puder koji ne zatvara pore na licu tako je lagan i koristan za našu kožu da se s njim može i spavati. Ako imate osjetljivu kožu ili akne, ovo bi moglo biti rješenje za vaše probleme.

Puder nazvan BareMinerals sa zaštitnim faktorom SPF15 proizvod je kompanije Bare Escentuals i najprodavaniji puder u SAD-u u toku prošle godine. Samo je pitanje vremena kada će se pojaviti i s ove strane Atlantika, saznaje The Sun.

Uprkos njegovom praškastom sastavu, ovaj puder nije praškast. Zapravo se sastoji od fino usitnjenih minerala koji se na lice nanose kao i svaka druga krema. Puder nema nikakvih dodataka, dakle, napravljen je bez ulja, mirisa, konzervansa ili sličnih hemikalija koje mogu uzrokovati iritacije.

Ova kozmetika bazirana je na titanijum i cink oksidu koji štiti kožu i odličan je za smanjenje crvenila, akni i opekotina. Posebno je koristan za blijede osobe, crvenokose i plavuše, ali je proizveden u više varijanti predviđenih za sve tipove kože.

Produkti na bazi minerala skuplji su od standardne kozmetike, ali su korisniji na duže staze. Vrijedni su i zbog toga što je potrebno nanijeti samo malu količinu na lice.