Moda i ljepota
100

Prva transrodna manekenka u Next Top Model koristit će svoju zaleđenu spermu kako bi postala majka

Klix.ba
Talulah-Eve Brown je prva transrodna manekenka koja je jedna od 12 učesnica showa Britain's Next Top Model 2017. Njeno učešće je presedan, a danima je punila naslovnice svih časopisa.

Brown je ponovo u centru pažnje, a ovaj put zbog izjave da je odlučila kako će jednog dana postati samohrana majka koristeći svoju zaleđenu spermu.

Rođena je kao Aaron, sa 13 godina je otvoreno priznala da je gay. Tada joj je dijagnosticirana spolna dismorfija, a nakon što je odrasla odlučila je ići na operaciju promjene spola. S tretmanom hormonima počela je 2015. godine kako bi proširila kukove i imala mekše lice. Naknadno je ugradila implatate grudi, a planira i operaciju genitalija.

Išla je i na lasersko uklanjanje dlaka. Platila je 940 eura za zamrzavanje sperme kako bi postala majka jednog dana.

Ističe kako sebe smatra jakom i nezavisnom ženom, te da planira biti samohrana majka i odgojiti dijete kao što je to učinila njena majka.

Period tranzicije nije jednostavan jer redovno prima prijetnje, a imala je i nekoliko incidenata.

"Nikada nisam ni sanjala da će djevojka poput mene pronaći mjesto u ovakvom showu i takmičiti se protiv ovako lijepih djevojaka. Sve što trebate raditi jeste vjerovati. Život nije pronalazak etikete koje vas najbolje obilježava već pronaći sebe. Ovaj put je nevjerovatan. Cijenite loše jednako kao i dobro", kazala je Brown koja ima 22 godine.