Paris Fashion Week
0

Proslava ženstvenosti u režiji Louisa Vuittona

Sarajevo-x.com
Foto: Getty Images
Foto: Getty Images
Senzualna proslava njenog veličanstva žene luksuzne francuske modne kuće Louis Vuitton predstavljena je oko fontane muzeja Louvre na Paris Fashion Weeku.

Supermodeli Elle Macpherson, Laetitia Casta i Holanđanka Lara Stone prošetale su pistom u odjeći inspirisanoj New Yorkom iz 1940-ih, bilježi AP.

"Osjećam se kao glamurozna žena koja vodi računa o sebi i ne boji se svog tijela", izjavila je jedna od manekenki Karolina Kurkova za AP, dodajući kako je ovo bio jedan od prvih modnih događaja na kojima je učestvovala od porođaja.

Pored Vuittona, opažena je bila i Pradina kolekcija Miu Miu sačinjena od kratkih vunenih koktel haljina i potpuna novost na ovoj sedmici mode. Pradin show je bio jedinstven, sa modelima koji su panično lutali po pisti, što je dalo dozu drame već dramatičnoj kolekciji.

Ove sedmice sjajno su se predstavile i modne kuće Givenchy i Kenzo, prva sa sofisticiranim stilom moderne Kleopatre, a druga sa ispletenim džemperima, jaknama, kaputima i šalovima, u stilu boema iz 1970-ih.

U sličnom duhu bile su i kolekcije francuskih modnih kuća Leonard, Yves Saint Laurent i Chloe.

Krzno je bilo glavni trend kolekcija jesen/zima u New Yorku i Milanu, ali ga je u Parizu bilo vrlo malo.

I na ovoj sedmici mode kolege su se s tugom prisjetile pokojnog Britanca Alexandera McQueena, a prikazana je i njegova posljednja kolekcija.