Inovativan dizajn
119

Prisutni uživali u drugoj večeri Nivea Fashion Weeka u Sarajevu

Klix.ba
Drugo večer najutjecajnije modne manifestacije u BiH 41. NIVEA BH Fashion Week Sarajevo, koju organizuje Udruženje manekena i modnih kreatora BiH i Modna agencija Abc Models Mgmt International, obilovalo je inovativnim dizajnom, bojama i krojevima.

Među brojnim dizajnerima našla se i modna dizajnerica iz Njemačke, Melina Ajanović, koja je u hotelu “Hills” Sarajevo predstavila kolekciju svog modnog brenda pod nazivom “Melina”.

Reviju je otvorila model i spisateljica Emina Vukičević koja je zaštitno lice i P.R. brenda, a ujedno i svojom knjigom poezije VATRA i inspiracija za kolekciju. Svojom poezijom opisuje dušu žene, nježnu popu svile i latice cvijeta, ljubav i plamen koja je čini, a bojama vatre, opisuje i njene tuge i jačinu, i suze i radost, ranjivost i gordost, slabost i hrabrost, te vjeru u sebe kojom se diže iz pepela i svaki put iznova gori.

Prisutni su najprije uživali u modnom brendu ART BY TEA, akademske slikarke i dizajnerice Tee Zubović, koja je ostala vjerna konceptu koji se zasniva na sintezi slikarstva i mode, a u namjeri da se umjetnost približi što većem broju ljudi. Nova kolekcija Cecily Fashion pokazala je da izborom boja i modela prati aktuelne svjetske trendove, a namijenjena je za dame koje vole da se u odjeći koju nose osjećaju udobno i opušteno.

Mini kolekcija mlade Ajle Omeragić inspirisana je Viktorijanskom čipkom u crnoj boji. Večernja kolekcija koja se sastoji iz svečanih, elegantnih haljina bila je završni rad za dobijanje certifikata Škole dizajna Urban-Etno.

Vlasnica modnog brenda Diana Fashion, Dijana Žunić, koja je u svijet mode ušla prije 22 godine, večeras je predstavila elegantnu i ženstvenu kolekciju u boji senfa i crnoj. Inače, posluje sa renomiranim dizajnerima u Italiji, Turskoj i Francuskoj. Helena Beljo iz Mostara, dizajnerica Poppy Brenda oduševila je prisutne torbama i odjećom za žene, koje se već niz godina mogu pronaći u modnim dućanima diljem BiH, Hrvatske i u svijetu.

Kako su torbice nešto neophodno za svaku damu koja drži do sebe, u svim bojama, veličinama i dezenima, , Marijana Dukić iz Tomislavgrada večeras je predstavila predivne torbice kojima ne možete odoljeti.

Brend Invento više od dvadeset godina gradi svoj uspeh na tradiciji izuzetnih jakni koje definišu modu, nerobuju trendovima i prkose testu vremena, a sinoć su to i dokazali.

Za estetski dio pripreme bili su zaduženi Akademija Željko Banja Luka, Akademija Brezar Sarajevo, Frizerski saloni Ogledalce I Mexx, Studio Dijana S te Akademija za obuku šminkerica Master Class BiH.

Još jedno veče 41. Nivea BH Fashion Week Sarajevo koje je dokazalo da je ovaj modni događaj dostojan epiteta glamuroznih svjetskih modnih manifestacija koji je ponudio programski sadržaj za pamćenje.

Završno veče 41. Nivea BH Fashion Week Sarajevo se održava večeras 14.11. u 19 sati u Alta Shopping Centru, pod nazivom “Alta Shopping Night”, gdje ćete saznati koji su modni trendovi za kraj 2018.godine.