Magazin Esquire
0

Princ Charles najbolje odjeveni muškarac

Sarajevo-x.com
Iako često kritikovan zbog smiješnih šešira i škotskih kiltova, engleski princ Charles proglašen je najbolje odjevenim muškarcem po izboru magazina Esquire.

Princ od Walesa, 60-godišnji Charles prestigao je američkog predsjednika Baracka Obamu, tenisera Rogera Federera, te još veliki broj poznatih muškaraca i proglašen najbolje odjevenim muškarcem na svijetu.

Ugledni magazin Esquire smatra da su prinčeva 'dupla' odijela s prslukom i sakoom vrhunac elegancije, te da su tradicionalni modni dodaci kao što je džepna maramica jednostavno neodoljivi.

Cipele dizajnera Johna Lobba koje koštaju i po nekoliko hiljada eura, te profinjene svilene kravate također su veliki plus prinčevom stilu, dodaje magazin.

U isto vrijeme magazin je žestoko kritizirao stil britanskog premijera Gordona Browna nazivajući ga 'siromašnim' kao da je premijer upravo izašao iz neke prodavnice rabljene robe.

Iza engleskog princa, na Esquireovoj listi se našao teniser Roger Federer, 'sportista koji se oblači s izuzetnom lakoćom promovirajući staru modu Wimbledona', dok je glumac Adrien Brody proglašen 'čovjekom koji uživa u odjeći'.