Nekoliko savjeta
13

Prije tetoviranja nemojte piti alkohol i posavjetujte se sa svojim dermatologom

Klix.ba
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Tetoviranje vam je nešto poput vjenčanja. Odaberete li ispravno, bit ćete zadovoljni svojom odlukom godinama, ali napravite li to nabrzinu, možda ćete zažaliti zbog toga. Da biste izbjegli uklanjanje ili prikrivanje tetovaža, pažljivo razmislite o svojoj odluci.

Ovo su stvari na koje trebate obratiti pažnju ako planirate da se tetovirate.

Morate zakazati tretman

Poznati tattoo majstori često su sedmicama zauzeti pa ćete možda morati dugo čekati na svoju tetovažu. No, ako mislite da je on pravi mjastor, bolje je da se strpite i pričekate. To je dobar test kako biste vidjeli koliko zapravo želite tetovažu.

Tetovaže mogu biti skupe

Dobra tetovaža nije jeftina, a jeftina tetovaža obično nije dobra. Cijena tetovaže ovisi i o veličini, području tijela na kojem je želite uraditi, ali i o tome kod kojeg tattoo majstora idete. Dobra tetovaža može koštati i stotine maraka.

Posjetite tatto salon prije tetoviranja

Provjerite da li je mjesto čisto, imaju li dobre umjetničke radove na zidovima te kakvi su radnici. Zatim dogovorite konsultacije s umjetnikom kako biste razgovarali o cijenama i svim pitanjima koja možda imate. Možete i trebate tražiti da vidite umjetnikovu dozvolu za tetoviranje kako biste bili sigurni da on ispunjava potrebne uvjete, a ako umjetnici ne koriste rukavice i igle za jednokratnu upotrebu, trčite. Brzo.

Posavjetujte se sa svojim dermatologom

Reakcije na tetovaže nisu uobičajene, ali kada se dogode, teško ih je liječiti. Često se razvijaju kao odgovor na crvenu boju pa ako je to boja koju želite koristiti, svakako razgovarajte s dermatologom, a ako ste ranije imali alergijske reakcije na farbanje kose, bižuteriju ili jeftine mirise, mogli biste imali veći rizik od razvoja infekcije.

Sarađujte sa svojim tattoo umjetnikom

Ako ste našli umjetnika kod kojeg želite raditi tetovažu, a niste sigurni kakvu tetovažu želite, pitajte umjetnika da vam da neki dizajn koji je davno napravio, a nikome ga nije uradio. Čak i ako imate neki svoj dizajn na umu, pažljivo saslušajte ono šta vaš umjetnik misli o ideji, bilo da je riječ o dizajnu, veličini, mjestu ili boji tinte. Neka umjetnik zna koje aspekte tetovaže niste spremni promijeniti i gdje ste fleksibilni. Baš kao i šišanje, ako ne progovorite, dobit ćete nešto što ne želite ... i nešto što je trajno.

Pripremite se, jer će tetovaža boljeti.

Tetoviranje djeluje poput laganog peckanja, goruće boli u kombinaciji s dosadnim, intenzivnim vibracijama i osjećajem da neko vuče iglu preko vaše kože.

Iako svako različito osjeća bol, tetoviranje će biti bolnije tetovirate li u području rebara, stopala, gležnjeva, vrata i koljena.

Tetovaže mogu izblijedjeti brzo

Imajte na umu prije nego što uložite nekoliko stotina maraka na tetovažu da na nekim mjestima tetovaže brže blijede. Na rukama i nogama, gdje se koža najčešće ljušti, možete očekivati ​​da će vaša tetovaža početi blijedjeti nakon nekoliko godina.

Nemojte piti alkohol prije tetoviranja

Iako nekoliko gutljaja alkohola može ublažiti bol od tetoviranja, konzumacija alkohola prije tetoviranja zaista može biti opasna. Alkohol razrjeđuje vašu krv i možete više krvariti tokom tetoviranja.