Sama birala odjeću
0

"Prava žena" na naslovnici magazina Vogue

Sarajevo-x.com
Prva dama SAD-a Michelle Obama našla se u novoj ulozi pozirajući kao model fotografu magazina Vogue.

Tradicija pojavljivanja u visoko profiliranim magazinima potječe još od Lou Hoover, supruge Herberta Hoovera, 31. predsjednika Sjedinjenih Država, ali se, prije Michelle, samo još Hillary Clinton pojavila na naslovnici.

Elegantna "mama Michelle" u Vogueu se slikala i svilenoj haljini Jasona Wua, mladog dizajnera čiju je haljinu gospođa Obama nosila i na inauguracijskom balu. Naslov koji pored stoji je: "Prva dama na koju je svijet čekao". Snimke je napravila legendarna Annie Leibovitz u hotelu Hay-Adams u Washingtonu.

Unutar magazina, na devet stranica, nalazi se priča posvećana ovoj gospođi koja je sama sebe opisala kao "mamu šefa" kćerkama desetogodišnjoj Maliji i sedmogodišnjoj Sashi.

"Pokušavam da ih, ukoliko mogu, svako jutro odvezem u školu", ispričala je Michelle. "Ipak, djelimično su i samostalne. Očigledno je da će doći vrijeme kad ih neću moći voziti. Želim učestvovati u školovanju svojih kćeri. Želim poznavati učitelje, druge roditelje."

Kad je došao red na biranje odjeće za snimanje, Michelle je izjavila da se "neće pretvarati kao da joj nije stalo do toga kako izgleda", ali da i pored toga želi nešto praktično.

"Na kraju krajeva, uvijek će postojati neko kome se ne sviđa ono što odjenete. Ljudi jednostavno imaju različite ukuse", prenosi njene riječi Daily Mail.

Za fotografije u Vogueu većina modela dobije odjeću ili savjete urednika. Ipak, to se nije dogodilo u slučaju Obama. Michelle je sama izabrala dizajnere i odjeću.

"Ona ne treba ničiju pomoć. Voli modu i zna šta joj odgovara", izjavio je Vogueov urednik Andre Leon Talley. "Nikad nismo razgovarali o tome šta ja mislim ili kako nešto izgleda, I zbog toga mi je drago."

U intervjuima je Michelle pristupačna, prirodna i normalna, a ovako "toplu" naslovnicu odavno niste vidjeli u Vogueu, ističe on i dodaje: "Modeli poziraju, glumice poziraju. Ovo je prava žena."