|

Prava šminka za hladne zimske dane

Prava šminka za hladne zimske dane
0
S
Sarajevo-x.com
14.11.2007. u 15:39
0
komentara
0

dijeljenja
Prava šminka za hladne zimske dane
Tokom zimskih dana svojojm odjećom i obućom prilagođavamo se drugim vremenskim uvjetima, stoga i svoju šminku moramo prilagoditi maglovitim jutrima i hladnim noćima. Prava podloga na vašem licu zaštiti će kožu od hladnoće, a prava zimska šminka učinit će da lijepo izgledate i tokom hladnih zimskih dana.
Tokom zime akcent na vašem licu trebaju biti oči. Dnevna šminka neka bude nešto blaža uz pravu podlogu koja će štitit kožu od isušenja i sjenila toplih boja od kojih će zablistati vaše lice. Na usne dodajte samo blago sjajilo ili labelo kako bi vaši poljupci i dalje bili nježni.

Make up za noćni izlazak može biti nešto intenzivniji sa jačim sjenilom na očima i intenzivnijom maskarom. Za usne se preporučuju ruževi koji ponovo ulaze na velika vrata svijeta šminke i mode.

Ukoliko se desi da nemate odgovarajuće sjenilo koje bi išlo uz vašu odjeću, onda možete pomiješati dvije sjene i dobit ćete traženu kombinaciju. Tokom zimskih dana, nemojte zaboraviti ni rumenilo koje će vašim obrazima dati potrebnu boju.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.