Tužbom na tužbu
0

"Prada" optužuje radnicu za narušavanje imidža kompanije

Sarajevo-x.com
Rina Bovrisse
Rina Bovrisse
Nakon što ih je bivša radnica tužila te tvrdila da su je tjerali da promijeni frizuru i smrša, iz "Prade" su odlučili odgovoriti tužbom zbog narušavanja imidža.

Kompaniju koja prodaje luksuznu robnu marku radnica Rina Bovrisse tužila je zbog seksualnog zlostavljanja i nepravednog otpuštanja. Kao odgovor, "Prada Japan" tužila je Bovrisse tokijskom općinskom sudu, potražujući od nje 307.000 hiljada eura zbog povrede imidža kompanije, javlja AFP.

"Tužba 'Prade Japan' krši ljudska prava i prijeti žrtvama da iznesu istinu o onome što se desilo, te pokušava uplašiti žene koje žele hrabro iznijeti istinu", napisala je Bovrisse u e-mailu.

U martu ove godine, Bovrisse, tadašnja šefica prodaje "Prade Japan", tvrdila da joj je predsjednik franšize, Davide Sesia, naredio da otpusti petnaest radnica koje su bile "stare, ružne, debele, ružne građe, loših zuba, odvratne ili nesimpatične".

Bovrisse je također naloženo da promjeni frizuru i smrša. Tvrdi da je, kada se žalila, odmah otpuštena, te sada od "Prade Japan" potražuje 539.000 eura odštete zbog nanošenja duševne boli.