Zanosna Ana Kournikova
0

Poznatija kao model nego kao teniserka

Sarajevo-x.com
Nekadašnja teniska zvijezda Ana Kournikova bolje se snalazi ispred fotoaparata nego na teniskim terenima, piše Daily Mail.

Ruska ljepotica Ana Kournikova poznatija je po svom izgledu nego sportskim trofejima, a svoje tjelesne čari ponovo je pokazala u posljednjoj seriji fotografija u reklamnoj kampanji za švicarskog proizvođača sportske opreme K-Swiss.

Lijepa Ana na fotografijama reklamira novu kolekciju K-Swissa za sezonu proljeće/ljeto 2009.

Pored manekenske karijere, Kournikova je poznata i po svom dobrotvornom radu sa nevladinom organizacijom Population Services International koji pomažu oboljelima od AIDS-a.

Ana Kournikova je već godinama u vezi sa pjevačem Enriqueom Iglesiasom, a zbog ljepote i šarma magazin FHM joj je 2002. godine dodijelio titulu najseksi žene na svijetu.

Kournikova je bila izabrana za člana Ruske predstavnice na Olimpijskim igrama 1996 u Atlanti, SAD, a 1997., kao 16-godišnjakinja, došla je do polufinala na Wimbledonu, gdje ju je pobjedila Martina Hingis. Osvojila je i dvije Grand Slam titule u kategoriji dubl sa Martinom Hingis 1999. i 2002. godine, obje na Australian Openu.

Ana Kournikova se više ne bavi tenisom.