Od Afrike do Azije
109

Poznati dizajner Riccardo Tisci odabrao i objavio kreaciju Belme Tvico

Klix.ba
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Fotografiju influenserice Carol u abayi Belme Tvico na Instagramu objavio jedan od najpoznatijih dizajnera svijeta Riccardo Tisci. Njene kreacije sve češće biraju veliki svjetski influenseri i modeli, pa je tako nova objava magične Carol upravo u Belminoj abayi.

Carol je u Egiptu pozirala pored talijanskog modnog maga, kreativnog direktora Burberryja koji je dugo godina bio okosnica Givenchyja, Riccarda Tiscija. Belmine kreacije Carol, koja je muza i prvog fotografa u svijetu mode Merta Alasa, odabrala je u sklopu showrooma koji je upriličen prošle godine za vrijeme održavanja Pariske sedmice mode.

Foto: Belma Tvico
Foto: Belma Tvico

"Ona je veoma karizmatična osoba i potpuno je jasno zašto je za muzu biraju najistaknutiji svjetski modni djelatnici. Riječ je o toploj i blagoj, ali i osobi jake i pozitivne energije, koja je idealan izbor za moje abaye. Carol je odabrala nekoliko modela koje rado nosi, ali pozirajući pored kreatora koji potpisuje Met Gala toalete Beyonce, Madonne ili vjenčanicu Kim Kardashian, pokazala je koliko cijeni ono što radim i veoma sam joj zahvalna na tome. Još ponosnijom me čini činjenica da je i sam talijanski modni čarobnjak Tisci na svom Insta profilu objavio fotografije Carol u abayi“, istaknula je Belma Tvico.

Istovremeno s objavama svjetskih modnih djelatnika fotografiranih na afričkom kontinentu, u Belminoj kreaciji iz kolekcije proljeće-ljeto 2019. godine u Istanbulu je pozirala najpoznatija bh. manekenka i humanitarna djelatnica Amra Siladžić.

Foto: Belma Tvico
Foto: Belma Tvico

Baš kao i Carol uz mogućnost da bira kreacije brojnih svjetski poznatih brendova naša Amra nerijetko nosi Belma Tvico komade i ponosno ih promovira na društvenim mrežama.

Belmine abaye je na showoomu odabrala i stilistica, model i glumica Yuliana koja živi i radi u Parizu. Abaye i modeli kolekcije proljeće/ljeto 2019. izloženi su u Belminom studiju koji se nalazi na adresi Telali 7.