Uspjeh bh. brenda
74

Poznata pjevačica Brandy u novom spotu "Borderline" nosi odjeću Kaftan studija

L. K.
Poznata američka pjevačica Brandy u novom spotu "Borderline" nosi odjevnu kombinaciju Kaftan studija, što predstavlja još jedan veliki uspjeh za dizajnerski duo Nerminu Hodžić i Eminu Hodžić-Adilović.

Iz Kaftan studija kažu kako ih je obradovala činjenica da je njihov dizajn iskorišten za spot koji nosi poruku o važnoj temi - borbi s depresijom.

"Činjenica da velika imena biraju naš dizajn nas svakako raduje, ali nas ujedno i obavezuje da još vrednije radimo, pogotovo u situaciji koja trenutno vlada u cijelom svijetu", govore dizajnerice.

"Mi više nemamo utjecaja na to gdje će naš dizajn završiti, odnosno, gdje će se saradnja dogoditi. O tome odlučuju stilisti, a nama je veoma drago što je Kaftan studio jedan od omiljenih brendova nezavisnih stilista u Sjedinjenim Američkim Državama", kažu.

Ovo je veliki kompliment, ali je i vrlo važno dizajnericama iz Kaftan studija, jer za interes u SAD-u nisu zaslužni lični kontakti, već dizajn i umjetnost vode glavnu riječ.

"Mi ne možemo imati utjecaj na to hoće li neko odabrati naš rad ili ne. Glavnu ulogu igra dizajn i tu smo ravnopravni sa svim dizajnerima iz cijelog svijeta, čak i s nekima koji su puno veća imena od Kaftan studija", dodaju.

Naposljetku ističu kako ih svaki veći uspjeh sve više obavezuje da budu što bolji, jer uspjeh nije nešto što bi nekoga trebalo uljuljati. Naprotiv, on donosi veću odgovornost, kako prema struci, tako i prema Kaftan studiju.