Povratak debljih potplata
63

Posljednji trend sa modnih revija: Platforme su ponovo u modi

N. O.
Foto: Pinterest
Foto: Pinterest
Svake godine čini se da se sve više retro stilova vraća u modu s minimalnim promjenama, a sudeći prema posljednjim trendovima s modnih pisti i kolekcijama za proljeće/ljeto 2022. cipele na petu s platformom su ponovo "in".

Većina nas prvo primjećuje kroj, boje i oblike odjeće na modnoj pisti, mnogo više od cipela. Međutim, ove godine cipele igraju ključnu ulogu u upotpunjavanju vašeg cjelokupnog izgleda i poprilično su uočljive.

S dolaskom vala trendova za ovu godinu primijetili smo povratak brojnih komada koji su obilježili '70-te i '90-te.

Od kolekcija proljeće/ljeto do jeseni/zime, modernizovane platforme mogu se pronaći u različitim oblicima visoke duge čizme, preko zdepastih ravnih oblika, pa čak i voljenih patika. Ova je cipela prošla dug put od davnina, od prvobitno dizajnirane da učini ljude višim.

Iako je ono što prvo pada napamet na pomen platformi disko '70 -ih i razdoblje Spice Girls '90 -ih, njihovo "začeće" u moderno doba bilo je uvođenje moderne plutane sandale Salvatore Ferragamo 1930-ih. Bila je to peta boje duge koja se do danas smatra modernim dizajnom.

Nedavna modna revija luksuznog brenda Versace obilovala je upravo ovim komadom, a jedne je u svom debiju na pisti pronosala i pjevačica Dua Lipa.