Neobičan dodatak
370

Posljednji modni hit Instagrama je Bottegin kaiš/korzet od 2.500 dolara

N. O.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Dizajnerska kuća Bottega Veneta nedavno je predstavila pomalo neobičan modni dodatak - debeli kaiš/korzet koji se uvija oko struka. Iako dolazi u dvije boje, na Instagramu je izuzetno popularna jarko zelena nijansa, a ovaj kožni komad košta 2.500 dolara.

Komadi koje posljednjih sezona predstavlja italijanska modna kuća Bottega Veneta oduševljavaju ljubitelje mode počev od originalnih dodataka, preko cipela sa debelim đonom, gumenih čizama napravljenih od taloga kafe i torbica ukrašenih teškim metalnim lancima.

Iako se obično najviše pažnje posvećuje torbicama, ovaj put je na Instagramu najveći hit zapravo poprilično glomazni modni dodatak koji istovremeno podsjeća na kaiš i korzet.

Ovaj kožni kaiš se nekoliko puta obavija oko struka, a napravljen je od prave kože i možete birati između dvije boje – svijetlo zelene ili tamno smeđe.

Modni influenseri su kaiš/korzet kombinovali sa sakoima klasičnog stila, a iz modne kuće Bottega Veneta sugerišu da se može nositi i na oversize sakoe čime dobijate izgled haljine.

Sudeći po fotografijama s društvenih mreža model u zelenoj boji je znatno popularniji u odnosu na smeđi i najčešće se kombinuje sa crnom odjećom.