Iz dnevnika Snežane Prorok
0

"Posjetili smo Kineski zid, nosila sam lentu Miss BiH i privlačila pažnju medija"

Sarajevo-x.com
Snežana Prorok
"Prije nekoliko dana posjetili smo čuveni Kineski zid...Tu je zaista bilo super. Taj dan je bio specijalno organizovan za nas, što znači da drugi turisti nisu imali pristup. Imale smo turističkog vodiča, koji nam je na engleskom jeziku pričao o istoriji Kineskog zida. Napravila sam odlične fotografije", zapisala je u svom dnevniku Snežana Prorok, miss BiH 2010.

Najljepša djevojka Bosne i Hercegovine nalazi se u Pekingu na najprestižnijem izboru ljepote, Miss svijeta. Svaki dan u svoj dnevnik zapisuje kako provodi vrijeme u Kini, a dio svojih nevjerovatnih iskustava odlučila je podijeliti i sa građanima BiH.

"Nakon posjete Kineskog zida, obišli smo Olimpijski stadion u Pekingu. Tu je bila organizovana kao neka vrsta predstave, gdje su Kinezi izvodili razne plesove. Nakon Pekinga, uslijedio je put u Ordos u Mongoliju.

Tu noć smo imale večeru "dobrodošlice" u jednom ekskluzivnom hotelu koji se nalazi blizu grada. Hrana mi se naročito svidjela, a domaćini su pripremili specijalni program za sve finalistkinje izbora Miss svijeta 2010. Pjevali su i plesali njihove tradicionalne plesove. To je zaista predivan doživljaj. Koliko samo vremena njima treba da to sve nauče. Predivni su", zapisala je ljepotica u svom dnevniku.

Nakon večere i učesnice izbora za Miss svijeta su zapjevale i zabavile prisutne.

"Popele smo se na scenu gdje smo otpjevale Olimpijsku pjesmu, koju smo inače trebali naučiti prilikom dolaska u Kinu. Imali smo nekoliko pres-konferencija, a to veče je bilo naročito mnogo kineskih i drugih inozemnih medija", navela je Prorok u svom dnevniku.

Lijepa Snežana je istakla kako je tokom večere ponosno nosila lentu Bosne i Hercegovine i privlačila veliku pažnju medija.

"Više puta sam dala intervjue, a naročito mi se svidjeo intervju koji sam dala s još šest djevojaka za državnu kinesku televiziju.

Veoma mi se svidjelo i u mjestu koje se zove Qin Zhi Dao, gdje smo imali specijalan doček. Tu je bilo predivno. Bio je postavljen crveni tepih, a veliki broj ljudi iz Mongolije su došli samo kako bi nama poželjeli "dobrodošlicu"...

Posjetili smo i neku tvrdjavu, a poslije toga smo išli u muzej, gdje nam je ispričana istorija Mongolije", napisala je ljepotica.

U subotu su missice otputovale u Šangaj. Snežana je u svom dnevniku navela kako ju je taj grad oduševio, a posebno joj se svidjelo malo noćno krstarenje brodom.

"Sutra se moramo probuditi u 5 ujutro jer imamo još neke planirane posjete, i zaista se radujem svakom novom putovanju, jer što čovjek više putuje i vidi, koliko upozna različitih kultura, tradicija, toliko i vrijedi... Nadam se da ću s titulom Miss Bosne i Hercegovine još mnogo lijepih stvari doživjeti, vidjeti i upoznati i radujem se svakom novom danu, jer je osjećaj jedinstven... Neopisivo sam sretna što se baš meni pružila prilika da dođem ovdje i sve ovo doživim", ushićeno je zapisala u svom dnevniku ljepotica Snežana Prorok.