Moda i ljepota
0

Pokret "Revolt": Inicijativa Unije studenata znači ograničavanje slobode izražavanja

FENA
Pokret za mlade "Revolt" izrazio je negodovanje zbog inicijative Unije studenata Univerziteta u Tuzli, a kojom bi se trebalo zabraniti nošenje određenih odijevnih predmeta na fakultetima tog sveučilišta kao što su kratke suknje i majice.

Takva inicijativa znači ograničavanje slobode izražavanja i slobode izbora, te time ugrožava osnovna ljudska prava pojedinca, smatraju u pokretu "Revolt" iz kojeg su uputili potporu rektoru Univerziteta Džemi Tufekčiću u nastojanju donošenja novog kodeksa ponašanja, a koji će biti u skladu s propisima europske akademske zajednice, a ne iskorak unazad kakav Unija studenata predlaže.

"Unija studenata svojim dosadašnjim radom nije pokazala da štiti prava studenata, niti da brine za njih. Predstavnici studenata trebali bi se pozabaviti zaštitom studenata od pojedinih samovoljnih profesora, korupcijom, nepostojanjem jedinstvenog visokoškolskog sustava u zemlji, lošim uvjetima studiranja i mnogim problemima s kojima se studenti suočavaju, umjesto što im propisuju kako da se oblače", stoji u priopćenju.

Iz spomenutog pokreta pozivaju predstavnike Unije studenata da uvide kako je to pogrešan potez te da odustanu od svoje inicijative.