Moda i ljepota
0

Pogledajte kako je lijepa manekenka "postala" muško

Klix.ba
Manekenka Elliott Sailors shvatila je da je u svijetu modelinga lakše biti muškarac. Ošišala je svoju predivnu dugu kosu, više se ne šminka i kada ide na kastinge oblači mušku odjeću. Podršku joj pruža i njen suprug.

Elliott nije bilo nimalo jednostavno ošišati dugu kosu koju je godinama njegovala, ali želja da radi kao muški model je prevagnula.

"Kada sam sjela u stolicu da se šišam rekla sam da ću plakati, ali da ne mare jer zaista to želim uraditi", kazala je 31-godišnja manekenka, objavio je Daily Mail.

Istakla je da se odlučila, "promijeniti spol" poput Andreja Pejića, jer u modnoj industriji kao muškarac može raditi mnogo duže.

Prvi put se okušala kao muški model 2012. godine. Tada je kosu podigla da izgleda kao da ima mušku frizuru, uradila photoshooting i shvatila da joj se to jako sviđa.

Snimak svoje transformacije manekenka je objavila na YouTubeu. Istakla je da su joj to bili jako teški trenuci jer se nije odricala samo kose već čitave karijere i svega što je gradila, ali imala je podršku supruga Adama Santosa i to ju je održalo u njenom naumu.