Sniman na Ibizi
23

Pogledajte editorijal nove proljetne kolekcije Belme Tvico-Stambol

Klix.ba
Uspješna bh. dizajnerica Belma Tvico-Stambol predstavila je editorijal za živopisnu proljetnu kolekciju "Infiniity" koji je sniman na Ibizi.

Snimanje je rađeno na lokacijama Ses Salinas nacionalnom parku, na Formenteri i Cala d Hort. Za ovo snimanje kao model se pojavljuje kanadska pjevačica Goldi Lox kojoj predviđaju skoru blistavu karijeru pop zvijezde. Kao organizator snimanja i odabir lokacije angažovana je internacionalna agencija MDKreative, a editorijal potpisuje talentovana francuska fotografkinja Tania Saraiva.

"Infinity" kolekcija inspirirana je fluidnim futurističkim formama i pokretom, koje je Belma hrabro prenijela na tkanine. U saradnji s umjetnicom Taidom Jašarević dizajnirani su namjenski materijali za proljeće/ljeto 2018. Printovi daju novu dimenziju krojevima po kojima je Tvico prepoznatljiva, a u ovoj kolekciji Belma pravi blagi odmak od svojih uobičajenih stvari te kupcima nudi i novu viziju sportske elegancije. Hipnotični printovi i ženstvene forme prate oblik tijela, a ključni komadi u kolekciji su ženstvene haljine, lepršave hlače koje se mogu stilizirati u različitim prilikama, bomber jakne u funky printovima te viziju poslovnih odijela u hrabrim bojama za samouvjerenu ženu našeg vremena.

Kolekciju čine spoj arhitekture i moderne umjetnosti. Silueta je moderna, damska te kombinira streetstyle i voli kontraste modernizma i tradicionalizma. Dama koja nosi Belma Tvico voli bezvremenske krojeve koji su senzualni. Usuđuje se kombinirati tajloring i casual stil, uz smjelu kombinaciju boja, poput: cherry tomato, ultra violet, spring crocus, lime punch, nude, sailor blue.

Materijali korišteni u Infinity proljeće/ljeto 2018 kolekciji su organdin, viscose, muslin svila, brokat, crepe, file til.