Finale 25. juna
40

Počele pripreme izbora Miss BiH za Miss svijeta, 21 djevojka će se takmičiti za titulu

N. C.
U finalu ovogodišnjeg izbora Miss BiH za Miss Svijeta 21 djevojka iz cijele BiH takmičiti će se za titulu Miss Bosne i Hercegovine.

Počele su pripreme za 26. izbor Miss BiH za Miss Svijeta u u hotelu Bonaca u Makarskoj. U ovakvom okruženju, djevojke će imati priliku fokusirati se na snimanja i pripreme dok su udaljene od svakodnevnih obaveza.

Svaka od finalistkinja će imati priliku predstaviti svoju ljepotu, talente i osobnost kako bi osvojila srca žirija i publike. Za svaku od njih ovo je odlična prilika za sticanje iskustva, izgradnju samopouzdanja i promociju svojih ciljeva I vrijednosti.

Bit će potrebno puno truda, predanosti i vježbanja kako bi se istakle u konkurenciji, ali je važno da svaka finalistkinja uživa u procesu i bude ponosna na svoje postignuće.

Dok su djevojke na pripremama u Makarskoj gdje odbrojavaju dane do finala Miss BIH 2023, krenulo je i glasanje za Miss Televoting BiH. Svaka od djevojaka ima i svoj broj, te možete birajući te brojeve glasati za svoju favoritkinju. Glasanje je vrlo jednostavno, putem svih fiksnih i mobilnih mreža u BiH i to tako što se bira jedinstveni broj 096 840 8-- i redni broj kandidatkinje od 01 do 21.

Brojevi za glasanje su otvoreni sve do kraja finalnog izbora Miss BiH. Djevojka koja bude imala najveći broj poziva direktno ulazi u top 12 finalistica i osvajaju lentu Miss Televoting BiH 2023.

Najprestižniji izbor u Bosni i Hercegovini, Miss BiH za Miss Svijeta, održat će se 25. juna 2023 godine, a direktan TV prenos bit će na Federalnoj televiziji s početkom u 21 sat.