Teška 10 kilograma
52

Pjevač na Beoviziji nosio haljinu nalik na vjenčanicu i pokrenuo lavinu reakcija

I. S.
Screenshot: YouTube
Screenshot: YouTube
Srbijanski pjevač Filip Marinkov, poznatiji kao Filarri, pojavio se na Beoviziji u zanimljivom izdanju - nosio je haljinu koja podsjeća na vjenčanicu.

Izveo je pjesmu "Ko je ta žena", no nije uspio proći dalje. Dobio je mnoge kritike zbog svojih pjevački sposobnosti, a još je veću pažnju privukla njegova haljina koja je teška 10 kilograma. Neki su mu uputili negativne komentare, dok su ga drugi podržali.

"Odvratno podilaženje američki trendovima. Da li mi stvarno vjerujemo da je dovoljno da muškarac obuče suknju pa da bude žena?", "Ko je njemu dozvolio da nastupa?", "Divna on, divna garderoba. Vidi se da je bio uplašen da pjeva! Sljedeće godine će on biti top", "I dalje živimo u srednjem vijeku, izgleda. Pokidao si", neki su od komentara.

Filarri je otkrio zbog čega se odlučio baš za ovakav izgled na Beoviziji.

"Ovo je definitivno nešto što ima veze s tekstom, spoj muške i ženske energije. Gore imamo sako, dolje imamo ovu jednu haljinu zajedno s konstrukcijom haljine, tako da, eto. Ovo je nešto što ide uz tekst pjesme", rekao je.

U prvom polufinalu Beoviziji su se sinoć predstavili i Breskvica, Marko Mandić, M.IRA, Bojana x David, Lena Kovačević, Saša Baša i VirtualRitual, Martina Vrbos, Hristina, Ivana Vladović, Chai, Zorja, Kavala i Keni nije mrtav.

Dalje su prošli Breskvica, Marko Mandić, Zorja, Keni nije mrtav, Hristina, Lena Kovačević, M.IRA i Bojana x David.