Modna ikona
41

Pet stilskih tajni princeze Diane za koje vjerojatno niste znali

D. J.
Foto: EPA
Foto: EPA
Iako su od njezine smrti prošle 24 godine, život princeza Diane je i dalje tema koja svakodnevno ispunjava medijski prostor širom svijeta, a mnoge žene i danas kopiraju njezin stil oblačenja i šminkanja.

Princeza Diana je do danas ostala jedna od najfotografiranijih žena svih vremena. Proučavanjem njenih fotografija pronađeno je pet zanimljivih modnih trikova koji su njezin stil učinili jedinstvenim i nekonvencionalnim za kraljevsku osobu svog vremena, piše portal Bright Side.

Kraljevske tijare je stapala s kosom

Princeza Diana morala je često nositi tijare što ju je potaknulo da smisli rješenje pomoću kojeg će one izgledati prirodno na glavi. Naime, Diana je koristila vrpce u bojama koje su odgovarale boji njezine kose i omotavala je te vrpce oko dna svojih tijara. Trik je funkcionirao, a tijare na glavi su bile stabilnije.

Nosila je najlonke s dezenima

Diana je često nosila najlonke koje su pristajale uz njezinu odjevnu kombinaciju, zbog čega je zasigurno izgledala privlačnije. Ponekad je nosila i čarape s tankim okomitim crnim crtama na stražnjoj strani nogu koje su završavale malim razigranim vrpcama tik iznad njezinih cipela.

Torbicama je prikrivala dekolte od paparazza

Budući da je bila jedna od najfotografiranijih osoba na svijetu, princeza od Walesa nije željela nikakve neugodne fotografije koje bi završile u novinama i časopisima koji su svakako o njoj svakodnevno pisali. Koristila je male torbice za pokrivanje izreza kada je nosila dekoltirane haljine, a one su čak dobile i naziv "torbe za dekolte".

Rukavice je nosila vrlo rijetko

Lady Di se od ostalih članova kraljevske obitelji razlikovala po mnogo čemu, a njena povezanost s "običnim ljudima" i posvećenost humanitarnom radu je nešto po čemu je ostala jedinstvena do danas. Diana je prekršila kraljevski protokol kada nije nosila rukavice dok je pozdravljala ljude. Voljela je razmjenjivati ​​toplinu i energiju s ljudima pridržavajući ih i rukujući se s njima, pa je odbijala nositi rukavice radi izravnijeg kontakta.

Obožavala je nakit koji je nosila na poseban način

Diana je nosila prsten na malom prstu mnogo prije nego što je to postalo trend. Dugačak niz bisera koji se spuštao niz njezina gola leđa je nešto što je princeza prva iznijela, a mnogi i danas tako nose bisere. Imala je i malu ogrlicu sa privjeskom u obliku slova "D" koju je često nosila, a što nije tipičan kraljevski nakit.