Moda i ljepota
27

Parfem treba nanositi na kosu, uši i pupak kako bi duže trajao

Klix.ba
Vjerovatno kao i većina ljudi parfem nanosite na vrat ili zglobove ruku, ali miris se tu ne zadrži dugo. Eksperti su otkrili gdje trebate nanositi parfem ukoliko želite dugotrajniji miris.

Pupak Iako zvuči čudno, stavljanje parfema na pupak je najbolji način da raširite njegov miris, jer se iz njega širi toplina zbog pulsa.

Bedra i zglobovi nogu Koliko god bizarno zvuči, stavljanje parfema na bedra i zglobove ljeti učinit će da miriše dvostruko bolje. Miris se dodatno pojačava dok hodate jer se trenjem nogu širi toplina, a samim tim i miris.

Na vrh ušiju Godinama je poznato da se parfem nanosi iza ušiju, ali eksperti tvrde da će miris biti dugotrajniji ako ga nanesete na vrh ušiju.

Kosa Mirisi ulaze u vlakna, zbog toga će parfem na kosi biti dugotrajniji. Također, parfem će se prelijepiti na bilo koji proizvod koji ste koristili nakon pranja kose.

Lakat Puls se osjeti i na unutrašnjoj strani lakta te je zbog toga to idealno mjesto za nanošenje parfema. Ukoliko je koža hidratizirana efekat će biti bolji.

Iza koljena Vene su ovdje blizu kože, to je mjesto uvijek toplo i nježno je, te je idealno za nanošenje parfema ljeti.

Stopala Nanošenje parfema na noge ne samo da je osvježavajuće već i širi miris svakim korakom.