Obilježili crveni tepih
15

Ovo su najupečatljivija modna izdanja s dodjele Zlatnih globusa: Od elegancije do "rukavica ubice"

N. O.
Najupečatljivije odjevne kombinacije s dodjele Zlatnih globusa (Foto: EPA-EFE)
Ceremonija dodjele Zlatnih globusa tradicionalno služi kao najava za dodjelu Oscara, a kritičari traže tragove o tome koji će filmovi dominirati tokom sezone dodjele nagrada.

S obzirom na to da je "Barbie" nominiran za više Zlatnih globusa nego bilo koji drugi film ove godine, nije bilo iznenađenje da je zvijezda filma Margot Robbie stigla u rozoj Armani haljini.

Zanimljivo je da je ovaj komad kreiran upravo po uzoru na onu koju je nosila lutka "Superstar Barbie" objavljena 1977. godine.

Margot Robbie u Armanijevoj kreaciji (Foto: EPA-EFE)
Margot Robbie u Armanijevoj kreaciji (Foto: EPA-EFE)

Brojne dame odlučile su se za crvenu boju te su tako Selena Gomez, Heidi Klum, Julianne Moore nosile komade upravo u ovoj boji.

Selena Gomez u Armani Privé kombinaciji (Foto: EPA-EFE)
Selena Gomez u Armani Privé kombinaciji (Foto: EPA-EFE)

Gillian Anderson istaknula se odvažnom porukom koju njena haljina šalje. Na prvi pogled obična elegantna bijela haljina, međutim, sadrži i izvezene detalje u obliku vagine. Kako je prenio Deadline nosila ju je u znak protesta protiv ograničavanja ženskih prava.

Među zvijezdama koje su se istaknule svojim odjevnim kombinacijama svakako su bile i Taylor Swift u zelenoj metalik kombinaciji, Jennifer Lopez u rozoj Nicole + Felicia haljini, kao i Hannah Waddingham u prozirnoj crnoj haljini.

Dua Lipa u upečatljivoj Schiaparelli kreaciji (Foto: EPA-EFE)
Dua Lipa u upečatljivoj Schiaparelli kreaciji (Foto: EPA-EFE)

Pjevačica Dua Lipa nosila je Schiaparelli haljinu sa zlatnim ukrasima i ogrlicu iz 1962. iz arhive brenda Tiffany & Co.

Među muškarcima koji su se istaknuli na crvenom tepihu tu je svakako Cillian Murphy koji jeo svojio Zlatni globus za svoju ulogu u "Oppenheimeru", a pojavio se u klasičnom crnom Saint Laurent odijelu.

Jared Leto nosio je komade brenda Givenchy (Foto: EPA-EFE)
Jared Leto nosio je komade brenda Givenchy (Foto: EPA-EFE)

Jared Leto nosio je odjeću iz Givenchyjeve kolekcije za proljeće-ljeto 2024. godine, a njegove crne kožne rukavice izazvale su pometnju na internetu te su gaa korisnici društvenih mreža su upoređivali s ubicom ili vođom kulta.

Timothee Chalamet nosio je crnu Celine kombinaciju šljokičastog sakoa, košulje i pantalona. Za crveni tepih Pedro Pascal birao je Bottega Veneta komade - džemper s bijelim detaljima, crne hlače i crne čizme.