Morate ih zapratiti
32

Ovi modni trendovi vladat će u 2019. godini: Od volana do tufnica

Klix.ba
Žene će uvijek naći dobar razlog da obnove stvari u svom ormaru, ali nekako najbolje opravdanje za to nađu kada dođe proljeće. Poznati modni brendovi na sedmicama mode u New Yorku, Londonu, Milanu i Parizu pokazali su šta će to biti aktuelno na proljeće 2019. godine.

Modne kolekcije nikada nisu izgledale tako dobro kao što izgledaju sada. Pogledajte deset trendova za koje Harper's Bazaar vjeruje da će biti must have u ovoj godini.

Volani

Ako ste od onih osoba koji vole volane, znajte da će baš oni ove sezone biti u trendu. Osim volana u modi će biti i ukrasi i mnoštvo boja. Ukoliko sve maštovito raporedite, to će biti pravi modni pogodak.

Foto: Dolce & Gabbana
Foto: Dolce & Gabbana

Perje

Za predstojeću sezonu jedan od neophonih materijala je perje. Vraća se na haljinama, suknjama pa čak i na kaputima. Perje je romantično i dekadentno, vazdušasto i ženstveno, sve u jednom.

Foto: Oscar de la Renta
Foto: Oscar de la Renta

Neutralne boje

Volite li neutralne boje, onda će vam se povratak ovog modnog trenda itekako dopasti. Zemljani tonovi vraćaju se na velika vrata modne industrije.

Foto: Burberry
Foto: Burberry

Mreža

Vjerovali ili ne i mrežasti odjevni predmeti se vraćaju u modu. Stoga se spremite za proljeće kupovinom nakita od školjki, mrežastih haljina i štrampli. No budite oprezni kada je kombinirate. Uvijek birajte samo jedan komad od mreže i obavezno je balansirajte s klasičnim, bezvremenskim komadima iz ormara.

Foto: Ferragamo
Foto: Ferragamo

Dijete sunca

Boja limuna, nevena i maslaca nijanse su koje će biti pun pogodak ovog proljeća. Ova boja svakako će podići raspoloženje i dobar je modni pozdrav proljeću. Nosit ćemo je na noktima, tenama, kaputima, cool majicama i naravno haljinama.

Foto: Oscar de la Renta
Foto: Oscar de la Renta

Tufne

Tufne su zahvalne za svako doba godine i za svaku priliku, a ovog proljeća se baš poput bumeranga vraća na modnu scenu. Ovaj modni dezen svoj procvat je doživio u 19. stoljeću, a u Engleskoj je ovaj trend zavladao sada već davne 2006. godine. Tufnice če biti prisutne svuda, na haljinama, košuljama, pantalonama, suknjama pa čak i na cipelama.

Foto: Burberry
Foto: Burberry

Marame

Haljine marame oduševile su influenserice širom svijeta. Neodoljivo podsjećaju na vintage svilene marame za koje se možemo složiti da nikada ne izlaze iz mode.

Foto: Vetements
Foto: Vetements

Kratke hlače

Kratke hlače su ove godine predstavili svi modni brendovi od Chanela, preko Prade pa do Fendija.

Foto: Chanel
Foto: Chanel

Hippie stil

Čini se da je vrijeme čvrstog minimalizma prošlo. Na njegovom mjestu imamo povratak hippie stila. Jeste li spremni za ljeto provedeno u džemperima, majicama i suknjama. I da sve to ponekad nosite odjednom, sa preširokim trapericama? Ako jeste, hippie stil je pravi stil za vas.

Foto: Paco Rabanne
Foto: Paco Rabanne

Kombinezoni

Kombinezon spada u one odjevne komade koji se slažu uz svačiji stil, nezavisno od godina, a proljetne piste donijele su kombinezone u svim bojama. Mogu se nositi tokom cijele godine i idealni su za svaku priliku.

Foto: Fendi
Foto: Fendi