Ravne i udobne
4

Ove sandale bit će vam odlične saveznice ako volite duge proljetne šetnje

Klix.ba
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Ukoliko volite duge proljetne i ljetne šetnje sigurno nećete birati neudobnu obuću poput sandala na štiklu ili neudobnih cipela. Tene su uvijek dobar izbor, ali ponekad je jednostavno pretoplo da bismo ih nosili. Stoga trebate razmisliti o kupovini ravnih sandala.

Pronalaženje udobnih sandala nekada jednostavno nije lako, ali ono na šta trebate obratiti pažnju jeste da nađete sandale s podesivim zatvaračima, gumenim đonom i laganim materijalima. Pronađite sandale koje imaju uložak koji će oblikovati vaše stopalo i pružiti vam dovoljno podrške tokom dugih šetnji.

Ako nosite ravne sandale, to naravno ne mora značiti da odustajete od stila. Pronađite sandale s uzorkom zmijske kože koji je apsolutni hit ovog proljeća, koje su sa fleksibilnim đonovima, gazištima koja se ne kližu i od laganih materijala.

Osim toga, u modi su i papuče koje podsjećaju na espadrile, ali i sandale sa bezbroj kaišića. Ukoliko vam se u toku ljetnih mjeseci noge mnogo znoje, birajte sandale s prozračnim kožnim oblogama koje ne pregrijavaju vaša stopala.

I zaboravite na crne sandale. Toliko je boja koje možete nositi u ljetnim mjesecima da bi bilo šteta da ljeto provedete u crnom. Ukoliko baš i niste ljubitelji jarkih boja, birajte pastelne boje poput puder roze, lila, pastelne plave ili bež nijansi.