Transformacije
102

Ove fotografije pokazuju kako vas obrve mogu potpuno promijeniti

Klix.ba
Demi Lovato (Foto: Cosmopolitan)
Adele (Foto: Cosmopolitan)
Kako su obrve ram lica potvrdit će svaki šminker i poznavalac ljepote, a fotografije poznatih dama koje su mijenjale oblik svojih obrva to najbolje potvrđuju, prenosi Cosmopolitan.

Ako želite da vaše obrve zaista dođu do izražaja i upotpune vaš izgled onda bi trebalo da ih prilagodite obliku lica. Šminkeri obrvama posvećuju gotovo istu pažnju kao očima ili šminkanju usana.

Osobe koje imaju duguljasto lice trebale bi nositi ravne obrve, koje će vizualno skratiti njihovo lice. Za srcoliki oblik lica preporučuju se polukružni potezi koji će omekšati lice.

Osobe s okruglim oblikom lica morale bi pripaziti na nekoliko faktora. Unutarnji rub obrva mora biti gušći, dok je vrh luka puno tanji, budući da će tako lice izgledati duže, a to je želja dama s okruglim oblikom lica.

Bez obzira na oblik lica, morate se pridržavati prirodnog luka, jer u suprotnom biste mogli izgledati pomalo čudno. Unutrašnji rub uvijek treba završavati kod vanjskog ruba nosnica, a vrh luka mora biti tačno iznad sredine oka.