{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Otvorena SOS linija za pomoć i pružanje informacija o karcinomu dojke 080 02 02 10

S
20.12.2006. u 11:15
0
0
Otvorena SOS linija za pomoć i pružanje informacija o karcinomu dojke 080 02 02 10
0
Otvorena SOS linija za pomoć i pružanje informacija o karcinomu dojke 080 02 02 10
U okviru projekta pod nazivom "Pružimo ruke ka boljem životu - Projekat osnaživanja zdravlja žena u BiH" početkom novembra je pokrenuta SOS linija za pomoć i pružanje informacija oboljelim od karcinoma dojke.
Pokretanje SOS linije za pomoć je posljednja u nizu akcija koje su planirane zajedničkim projektom partnerskih organizacija Novi Pogled iz Mostara, Renesansa iz Sarajeva, Udruženje žena Tuzla iz Tuzle i Iskra iz Banja Luke na teritoriji cijele Bosne i Hercegovine.
Ovaj projekat je implementiran pod pokroviteljstvom American Jewish Joint Distribution Committee (JDC) i Susan G.Komen fondacije – iz SAD-a.

“Tokom novembra i prve polovine decembra imali smo oko 100 poziva. Žene nam se javljaju jer trebaju savjet, informaciju ili samo žele da porazgovaraju o svojim problemima. Željela bih ohrabriti sve žene koje imaju slične probleme da nam se jave. Naš broj je 080 02 02 10 , linija je otvorena svakim radnim danom od 10 do 14 sati” izjavila je Nela Hasić, direktorica projekta.

Također je dodala: “Prilikom realizacije ovog projekta edukovali smo naše volonterke, žene koje su preživjele karcinom i one sada rade na liniji za pomoć. Besplatnim pozivom na naš telefonski broj žene mogu dobiti relevantne informacije o , najbližoj ustanovi gdje mogu obaviti pregled, koja su im prava iz zdravstvene zaštite, gdje mogu nabaviti implantate, kao i sve ostale podatke koji su im potrebni.”

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: