Moda i ljepota
1

Otvoren prvi Nike shop u Sarajevu

Sarajevo-x.com
Od danas je Sarajevo bogatije za prvi Nike shop. Eksluzivni prostor u ulici Ferhadija na broju 14 se prostire na preko 210 kvadratnih metara, a koncepcijski je identičan Nike prodavnicama u Berlinu, Londonu ili Parizu

"Veliko je zadovoljstvo biti ovdje i otvoriti ovaj Nike shop. S njim Sarajevo dobija još jedan ekskluzivni prostor i približava se svjetskim metropolama koje u centru grada imaju ovu vrstu prodavnice. U isto vrijeme se nadam da će ovo biti poticaj da druge svjetski prestižne marke u skoroj budućnosti otvore svoje prodavnice i predstavništva kako u Sarajevu tako i u Bosni i Hercegovini“, kazao je Dževad Bećirević, načelnik Općine Centar koji je svečano i otvorio Nike shop.

Ovom prilikom, predstavnici kompanije Benefit su, zajedno sa načelnikom, uručili i poklone štićenicima Dječijeg doma Bjelave. Otvorenju su prisustvovali i mnogobrojni gosti iz medija, sporta i biznisa.

Ova ekskluzivna prodavnica sportske opreme će unaprijediti promociju i tržišni nastup robne marke Nike u Bosni i Hercegovini, a sigurno će ovakva prodavnica postaviti i nove standarde u sportskoj maloprodaji našeg grada. Sportski orijentisanim potrošačima, Nike shop će ponuditi najnovije trendove koje Nike lansira u fudbalu, fitnesu, atletici, ali i sport culture kolekcijama.