Budi in
109

Otvoren 41. Nivea BiH Fashion Week: Prezentacija glamura i novih kreacija

Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
(Foto: I. Š./Klix.ba)
Nivea BiH Fashion Week Sarajevo sinoć je zvanično otvoren na atraktivnoj lokaciji na Ilidži i i trajat će do 14. novembra, kada će se održati u Alta Shopping Centru.

Prekrasne haljine visoke mode predstavila je Nerma Selek, vlasnica modnog brenda Jasmine by Nerma, koja je rodom iz Sarajeva, a živi u Beogradu.

Po prvi put se javnosti predstavila kolekcijom "Stay glamurous". Sam naziv kolekcije je ono što je njoj bila inspiracija da je stvori, a to je glamurozna žena. U stvaranje ove kolekcije uložila je prije svega mnogo ljubavi i truda, materijale je nabavljala iz različitih dijelova svijeta. Dominira čipka obogaćena ručno navezenim kristalima. Kolekcijom dominiraju vedre nijanse i par crnih. Pred vama je ono što ona smatra elegancijom i glamurom i nada se da će svaka dama pronaći sebe u nekoj od njenih kreacija. Ovu reviju posvetila je svom ocu.

Sedmicu mode otvorila je bh. modna kreatorica Emina Husedžinović. Njena kolekcija povodom 20 godina rada nosi naziv "Secesija" i sastoji se iz dva dijela. Prvi romantičan, pastelnih tonova: majke i kćerke a drugi taman, crn.

Nina Dulović, gošća iz Crne Gore, je svojom revijom svečano zatvorila prvo veče mode, glamura i blještavila. Predstavila je svoju kolekciju pod nazivom "Red Carpet", koja je namijenjena damama sa sofisticiranim ukusom. Modeli ističu žensku figure. Materijali su većinom svila, saten, čipka i mnogo je ručnog rada uključeno u izradi.

Poslije modnih revija zvanice su nastavile uživati u opuštenijem druženju na koktelu upriličenom u hotelu Hills Sarajevo. Uz sjajnu muziku i vrsnog DJ-a druženje je potrajalo do kasno u noć.