Sve za ljepotu
0

Osvježite lice puževom pljuvačkom ili ptičijim izmetom

Klix.ba
Za ljepotu i mladolikost mnogi daju dosta novca, utroše mnogo energije, ali rijetko koji tretman uspijeva. Međutim, postoje neki neobični tretmani čiji se tvorci ponose rezultatima. Problem je prevazići gadljivost i prepustiti se tretmanu.

U sibirskom gradu Krasnoyars smatraju da je pljuvačka puževa ključna za mladolikost. Vjeruje se da je pljuvačka bogata elastinom i glikolnom kiselinom koji smanjuju bore i ožiljke, kao i prve znakove starenja kože. Procedura spa tretmana se sada širi po Rusiji, a nakon tretmana su vidljivi tragovi puža na licu.

Samo u New Yorku, gdje živi oko osam miliona golubova, bi vam ponudili ptičiji izmet za 50 dolara, poznat kao Geisha tretman koji sadrži antiakne enzime. Victoria Beckham je jedna od mušterija salona.

Ukoliko ste bili zgroženi informacijom o ribama koje jedu mrtvo tkivo sa vaših stopala, onda će vam biti zaista loše kada saznate da se u Kini ne zaustavljaju na stopalima. Izumitelji tretmana tvrde da od njih nakon tretmana odete sa zdravim sjajem kože.

U Izraelu za 90 dolara možete dobiti tri vrste zmija koje pužu preko vašeg tijela i lica i tako vam svojim mišićima masiraju tijelo. Zmije nisu otrovne, ali vjerujemo da vam ne bi bilo svejedno, prenosi portal Emirates.

Klinika La Prairie u Švicarskoj je počela ubrizgavanje embrionalnih ćelija crne ovce za sve dame koje žele tretman protiv starenja kože. Uprkos monopolu nad injekcijama koji drži Botox, ovaj tretman dobija sve više pažnje.

Sigurno ste čuli da su pijavice korištene u medicini, ali da li biste ih željeli na svom licu? Za 1.000 dolara u ruskim banjama možete dobiti i to.