Moda i ljepota
0

Optimizam na njujorškoj sedmici mode

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Sudeći prema kreacijama koje su do sada predstavljene na njujorškoj sedmici mode, proljeće i ljeto 2008. godine bit će sunčani, obojeni veselim bojama na lepršavom platnu. Dizajner Michael Kors sinoć je predstavio svoju šarenu kolekciju "Xanadu“.

Šarena i vesela kolekcija Michaela Korsa popravila je raspoloženje svih prisutnih i potakla ih na trošenje novca što je kreatora dodatno obradovalo.

"Svaki dan čitate suviše loših vijesti u novinama. Brinete se o terorizmu, ekonomiji, globalnom zagrijavanju, izborima i brigama očito nema kraja. Moja reakcija na sve to jeste jedna optimistična, šarena i vesela modna linija. U tamnim vremenima morate kontrirati svijetlom modom“, kazao je Kors za AP.

Kreacija "Xanadu“ nije jedina odisala šarenim i veselim kreacijama na ovogodišnjem Fashion Weeku u New Yorku. Analitičar modnih trendova iz agencije McCann-Erickson, Tom Julian primijetio je da dizajneri ove godine spajaju boje koje su nekada bile nespojive.

"Prošle sezone većina kolekcija bile su eko-kolekcije. To znači da je najviše korišteno prirodnih boja. Ove godine to zasigurno nije slučaj. Moram priznati da je ovaj trend mnogo veseliji i popravlja raspoloženje“, objasnio je Julian.