Moda i ljepota
0

Olimpijske igre magnet za seks?

Sarajevo-x.com
Olimpijske igre koje će se održati u Londonu 2012. godine savršena su prilika za promovisanje korištenja prezervativa i podizanje svijesti javnosti o opasnostima HIV virusa, sudeći prema broju iskorištenih kondoma na dosadašnjim Olimpijadama, smatra britanska dobrotvorna organizacija Terrence Higgins.

Predstavnici organizacije Terrence Higgins tvrde da su Olimpijske igre pravi magnet za seksualne aktvnosti, što bi moglo rezultirati u povećanom broju seksualno prenosivih bolesti te da je vladin zadatak da učine sve što je moguće za promovisanje seksualnog zdravlja.

Za primjer su naveli podatke sa zimskih olimpijskih igara u Salt Lake Cityju, kada je tokom 10 dana potrošeno čak 250.000 kondoma, a na olimpijskim igrama u Sydneyu 2000. godine organizatori su morali naručiti dodatnih 20.000 kondoma nakon što se prvobitno planirana količina od 70.000 praktično "razgrabila".

Glasnogovornica Britanskog olimpijskog komiteta izjavila je da se već planira promocija zdravog života tokom, ali i prije početka Olimpijade u Londonu.

"Već smo izabrali medicinski tim koji će za vrijeme Igara biti zadužen za planiranje informisanja posjetilaca, radnika, dobrovoljaca i sportista o svim aspektima seksualnog zdravlja, kao i za pitanja antidopinga.", izjavila je glasnogovornica.