Bez njenog znanja
15

Odjeća Ivanke Trump se prodaje pod drugim imenom i uz popust

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Nakon što je veliki broj trgovačkih lanaca odlučio izbaciti odjeću Ivanke Trump iz svojih trgovina, odjeća prve kćerke SAD-a prodaje se pod drugim imenom i uz popust.

Ivanka je na republikanskoj nacionalnoj konvenciji u Clevelandu kazala da nosi odjeću iz vlastite linije, a već narednog jutra njena roza haljina od 139 dolara se rasprodala u kratkom roku. Međutim, kako je Ivanka postajala sve važnija i nakon što je dobila vlastitu kancelariju u Bijeloj kući njena odjeća je bila sve manje poželjna.

Bussines Fashion piše da lanac trgovina Stein Mart Ivankinu odjeću prodaje pod imenom Adrienne Vittadini Studio. Dodaju da je američki zakon dozvoljava zamjenu naljepnica na tekstilnim proizvodima sve dok je kompanija koja je izvršila zamjenu navedena na novoj etiketi.

Kompanija koja ima pravo proizvodnje i distribucije Ivankine odjeće priznala je da je odjeću prodala Stein Martu bez njenog znanja. Nije poznato da li je odjeća prodata i drugim trgovinama.

"G-III prihvata odgovornost za ovaj problem koji se dogodio bez znanja ili pristanka kompanije Ivanke Trump. Već poduzimamo konkretne mjere da uklonimo pogrešno označenu robu. Marka Ivanke Trump i dalje raste i ostaje vrlo snažna", stoji u saopćenju.

Iako Trump i njegova kćerka potenciraju proizvodnju u SAD-u, većina Ivankine odjeće proizvodi se u Kini i Vijetnamu.