Novi trendovi
3

Od novih boja do obrijane glave: Kako su slavne dame mijenjale frizure u 2020.

Dž. L.
Kaia Gerber (Foto: Instagram)
Čini se da je mnogim slavnim ličnostima u 2020. godini dosadila stara frizura, pa su se odlučili za dramatične promjene. Među njima su najčešće dame koje neprestano mijenjaju stilove kroz godine, ali i nekoliko njih koje su se konačno odvažile za nove frizure.

S obzirom da 2020. nije bila baš tako glamurozna, bez crvenih tepiha i velikih dešavanja, nove frizure slavnih nalazili smo uglavnom na društvenim mrežama. Instagram je u tom smislu glavna stanica i izvor inspiracije.

Poznate pjevačice, glumice ili manekenke uglavnom su mijenjale boju kose, postavljajući tako nove trendove. Ove godine, na primjer, ponovo su bile zastupljenje drečave nijanse pramenova, ali ne u tolikoj mjeri kao ranijih godina. Dame su birale i hladne sive i plave tonove, kao i nježne ljubičaste, roze i crvene nijanse kose.

Bob frizura ostala je popularna i u 2020., dok najhrabrije dame nisu mogle odoljeti, a da ne probaju potpuno zbrijati glavu. Među prvima u 2020. to je učinila Tiffany Haddish koja je, kako je kazala, jednostavno željela vidjeti pravu sebe.

U galeriji pogledajte neke od promjena frizura slavnih ličnosti u 2020. godini.