Moda i ljepota
0

Očuvajte ljepotu svoje duge kose

Sarajevo-x.com
Ljepota je izražena u svim oblicima, ali je mišljenje nekih da je kosa jedan od osnovnih atributa žene te da je ona ta koja privlači najviše pažnje. Kako bi vaša kosa uvijek izazivala brojne uzdahe i bila savršen akcent vašoj unutrašnjoj ljepoti, potrebno je da je njegujete i da joj posvetite malo vremena.

*Ukoliko imate kovrdžavu kosu, dajte joj malo sjaja tako što ćete u jednoj bočici pomiješati malo kreme za kosu sa vodom. Potom, malo dobivene smjese nanesite na svoje lokne i one će biti življe i sjajnije.

*Odvojite dovoljno vremena i barem jednom sedmično stavite neku masku za kosu. Ovo je naročito bitno ukoliko je kosa farbana.

*Ako ste tek oprali i isfenirali svoju kosu, povežite je svilenom maramom kako se tokom spavanja ne bi "razbježala“ i kako bi ujutro ponovo odlično izgledala.

*Važno je naglasiti da ne smijete češljati kosu dok je mokra jer čupate vlasi i češljanjem mokre kose pucaju vrhovi. Osušite svoju kosu tako da bude barem 60% suha i onda se počešljate.

*Nikada ne pretjerujte sa upotrebom gela za kosu ili laka za kosu. Inače će vam kosa izgledati kruto i beživotno.

*Ne perite kosu svakodnevno. Pretjeranim pranjem ona će izgubiti svoj prirodni sjaj i masnoću. Pokušajte pranje kose svesti na tri puta sedmično.