|

Očuvajte kožu lica i izgledajte mlađe

Očuvajte kožu lica i izgledajte mlađe
0
Klix.ba
1.1.2013. u 14:30
6
komentara
0

dijeljenja
Očuvajte kožu lica i izgledajte mlađe
Sve žene žele zauvijek sačuvati mladalački izgled kože, pogotovo lica. No, za takvo nešto je potrebno i malo truda. Prije svega, ne zaboravljajte skinuti šminku prije odlaska na spavanje. Nikada nije kasno da se riješite loših navika i vratite sjaj koži lica. Ukoliko se redovno pridržavate savjeta stručnjaka, lice vam može izgledati i deset godina mlađe.
Krema za sunčanje

Sunčeve zrake su jedan od glavnih uzročnika starenja kože. One dopiru do kože čak i ako je oblačno, kišovito ili ako napolju pada snijeg, stoga je neophodno da svakodnevno nanosite kremu sa zaštitnim faktorom. Dermatolozi savjetuju da je najbolje koristiti kremu za sunčanje sa faktorom 30.

Naravno, kremu ne trebate nanositi samo na lice, već i na ruke i vrat, odnosno dijelove kože koji su izloženi djelovanju vanjskih faktora.

Spriječite akne

Mnoge žene, najčešće zbog hormona, imaju problema sa aknama nakon 40 godine života. No, ukoliko svakodnevno koristite preparate za čišćenje lica koji sprečavaju akne i bubuljice djelovat ćete preventivno i očuvati mladalački izgled lica i u poznijim godinama života.

Uklonite šminku prije spavanja

Nakon napornog dana vjerovatno nemate volje da skinete šminku i očistite lice. No, potrudite se da izdvojite nekoliko minuta, jer ukoliko to ne činite, kroz izvjestan period to će se i odraziti na licu. Tokom dana toksini se lijepe za kožu i zatvaraju pore. Da biste sačuvali zdrav ten neophodno je da prije spavanja uklonite šminku, očistite lice i umijete se.

Krema protiv bora

Vjerovatno ste do sada probali mnoge kreme protiv bora i smatrate da nijedna od njih nije dovoljno dobra. No, da biste dobili neke rezultate neophodno je da istu kremu koristite najmanje šest sedmica.

"Da bi se pokazali efekti nekih proizvoda i da biste primijetili promjene na vašem tenu potrebno je 30 dana, koliko traje jedan ciklus da nove stanice dopru do gornjeg sloja kože te da se vidi promjena u teksturi i tonu. A, ako proizvod koji koriste sadrži anti-aging sastojke, onda je potrebno i više vremena. Za regeneraciju kolagena i elastina potrebno je najmanje 40 dana", kazala je dermatologinja Carolyn Jacob.

Ne koristite više preparata odjednom

Ukoliko koristite više različitih proizvoda odjednom, a ne dobijate željene rezultate, nećete moći sa sigurnošću utvrditi koji proizvod vam ne odgovara. Stoga, ne kombinujte. Počnite s jednom kremom, a zatim noćnu kremu ili serum počnite koristiti tek za dvije sedmice.

Naspavajte se

Da bi koža izgledala zdravo neophodan je san. Tokom sna hormoni stresa se spuštaju na normalan nivo i na taj način se stanice regenerišu i podmlađuju, piše magazin Health.
Prijavi grešku


Komentari (6)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...