Moda i ljepota
131

Novo lice Armanija: Italijan proglašen najseksipilnijim profesorom matematike

Klix.ba
Profesor matematike iz Italije Pietro Boselli (28) postao je slavan širom svijeta zahvaljujući svojim studentima koji su dijelili njegove fotografije na društvenim mrežama.

Boselli je proglašen i najseksipilnijim profesorom, a sada je zaštitno lice Armanijeve linije EA7. Osim što je izuzetno lijep i zgodan, ovaj muškarac je i izuzetno inteligentan. Inžinjer je mehanike, a diplomirao je na Univerzitetu u Londonu.

"Uvijek sam sanjao da budem model, ali sam izabrao akademski put. U jednu ruku sramio sam i mislio sam da će me akademska zajednica odbaciti zbog tog posla", kazao je Boselli.

Trenira dva puta sedmično i na striktnoj je dijeti kako bi ostao u formi. Za Armani je radio i kada je imao samo sedam godina, kao i za neke druge kompanije. I sada 22 godine nakon ponovo je angažovan.

Na Instagramu ima 900.000 pratilaca, a mnogi ga porede sa Davidom Beckhamom. Postao je poznat širom svijeta kada su ga njegovi studenti prijavili za takmičenje "Najseksipilniji učitelj" bez njegovog znanja. U prijavi su poslali fotografije koje su sami napravili krišom dok im je predavao.

Odrastao je u Italiji gdje je radio mnoge reklame. Sebe je nazivao štreberom jer je mnogo učio, te je zbog knjige odlučio odustati od manekenstva. Radi na UCL-u (University College of London) i lud je za fitnessom.

Novac od manekenstva planira štedjeti kako bi otvorio vlastiti firmu u Londonu.